GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σημαντική μείωση των αισθητικών επεμβάσεων

Η δημοτικότητα των αισθητικών επεμβάσεων έπεσε κατακόρυφα το 2014 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αναφέρει μια νέα βρετανική μελέτη...

Σημαντική μείωση των αισθητικών επεμβάσεων

Η δημοτικότητα των αισθητικών επεμβάσεων έπεσε κατακόρυφα το 2014 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αναφέρει μια νέα βρετανική μελέτη.

Η Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS) ανέφερε ότι έγιναν 45.406 χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις πέρυσι , οι οποίες μειώθηκαν κατά περίπου 10% συγκριτικά με το 2013 όπου έγιναν περίπου 50.122 επεμβάσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι επεμβάσεις αυξητικής στήθους και ρινοπλαστικής μειώθηκαν σχεδόν κατά ένα τέταρτο. Σημαντική μείωση κατά 20% παρουσίασαν οι επεμβάσεις λιποαναρρόφησης και οι αισθητικές επεμβάσεις διόρθωσης στα αυτιά. Μικρότερη μείωση εμφάνισαν οι βλεφαροπλαστικές, τα λίφτινγκ και οι επεμβάσεις για τη μείωση στήθους.

Ένα μεγάλο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει το 2012 με τα εμφυτεύματα του στήθους γαλλικής εταιρείας ,μπορεί ένα μέρει να εξηγήσουν την μείωση στις επεμβάσεις αυτές, ανέφερε ο Ρατζίβ Γρόβερ, σύμβουλος της Βρετανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών.

«Η αισθητική χειρουργική επέμβαση δεν είναι μια απαίτηση, είναι μια επιθυμία, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια μια περιόδου οικονομικής λιτότητας, οι άνθρωποι την έχουν βάλει σε αναμονή για μερικά χρόνια, με σκοπό να εξοικονομούν χρήματα", προσέθεσε.

Όπως ανέφερε , το 2013 υπήρξε μια «έκρηξη», καθώς οι άνθρωποι άρχισαν και πάλι να ξοδεύουν χρήματα, αλλά αμέσως μετά ακολούθησε η επιβράδυνση των δαπανών. Κοιτάζοντας πιο μακροπρόθεσμες τάσεις, η BAAPS αναφέρει ότι η ζήτηση αισθητικών επεμβάσεων έχει σταθεροποιηθεί ή μειώνεται σιγά-σιγά μετά από τα χρόνια ταχείας ανάπτυξης που σημειώθηκαν μέχρι το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση