GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν ισχύει η φορολόγηση έκπτωση διδάκτρων

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ενημερώνει ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειές της και εντατική διαβούλευση με τη Γ...

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ενημερώνει ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειές της και εντατική διαβούλευση με τη Γ.Γ. Εσόδων του ΥΠΟΙΚ κ. Σαββαϊδου, αποσύρθηκε τελικά η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα φορολογούνταν – ως «εταιρική παροχή» - η έκπτωση των διδάκτρων για τα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η εγκύκλιος οδηγία που διευθετεί οριστικά το ζήτημα εκδίδεται άμεσα. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η απόσυρση της ρύθμισης δεν αφορά μόνο την έκπτωση διδάκτρων για τα παιδιά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά όλων των εργαζόμενων στα ιδιωτικά σχολεία.

«Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για την Ομοσπονδία και είναι μεγάλης σημασίας για εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που, αν ίσχυε η φορολόγηση της έκπτωσης διδάκτρων, θα έχαναν ακόμη και μέχρι το 50% των ήδη δραματικά συρρικνωμένων αποδοχών τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ στο κείμενο που είχε προταθεί από τη Γ.Γ. Εσόδων και είχε δημοσιεύσει η Ομοσπονδία στις 16/12 προστέθηκε – μετά από παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ και του ΣΚΦΕ – το ότι η μη φορολόγηση της έκπτωσης των διδάκτρων αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο που κοινοποίησε η ΟΙΕΛΕ αναφέρεται ότι η παροχή της δωρεάν φοίτησης ή της φοίτησης με μειωμένα δίδακτρα για παιδιά εργαζόμενων, διευθυντών, διαχειριστών ή μελών της διοίκησης εξυπηρετεί ανάγκες της επιχείρησης (ιδιωτικού σχολείου) και συνεπώς δεν καταλαμβάνεται από τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.4172/2013, δεν θεωρείται παροχή σε είδος και κατά συνέπεια ούτε και εισόδημα από μισθωτή εργασία για τους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση