GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα για τους άστεγους λόγω ψύχους

Για έκτο 24ωρο συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, με συνεχείς επιτόπιες πα...


Για έκτο 24ωρο συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, με συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους, από ειδικά κλιμάκια, καθώς και με ανοιχτούς θερμαινόμενους χώρους.
Λόγω της παρατεινόμενης, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών και τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, από αύριο Δευτέρα 5 Ιανουαρίου διατίθεται ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας, ο τρίτος θερμαινόμενος, προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι συμπολίτες μας.
Έτσι, εκτός από τις δύο θερμαινόμενες αίθουσες που λειτουργούν στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας στον Κολωνό (210-5157553) και στη Λέσχη Φιλίας στην Γκράβα, ανοίγει από αύριο και τρίτη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας του Αγίου Παύλου, (Μαμούρη 22 κ Δύμης, Σταθμός Λαρίσσης, 210 – 8223946) δυναμικότητας έως και 20 ατόμων.
Υπολογίζεται ότι έως σήμερα στις δύο αίθουσες, που ήδη λειτουργούν, φιλοξενήθηκαν 67 άτομα, ενώ για 4 άτομα κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή τους σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Παράλληλα, ομάδες ειδικών από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, συγκροτώντας κλιμάκια, συνεχίζουν τις επιτόπιες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με 16 φορείς, εθελοντικές ομάδες και εξειδικευμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, εφοδιάζουν τους αστέγους με κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους.
Στις θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία αστέγων προσφέρονται γεύματα, ενώ μέλη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου παρέχουν ψυχολογική στήριξη και επιχειρούν να πείσουν τους αστέγους συμπολίτες μας να φιλοξενηθούν, τουλάχιστον για τον χειμώνα, στους ξενώνες φιλοξενίας του δήμου.
Αιτήματα για φιλοξενία αστέγων και συμπολιτών που έχουν ανάγκη δέχτηκε ο δήμος Αθηναίων και από άλλους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία ανταποκρίθηκε θετικά.
Όλη τη διάρκεια του 24ώρου λειτουργεί η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, ο τετραψήφιος 1595, για περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση