GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άλλη όψη! Ο Παπανδρέου, οι άνθρωποι του Λάτση και η όψιμη σύγκρουση με τα συμφέροντα...

Από τον Γιώργο Αλεξανδρίδη. Ακουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με μεγάλη προσεχή τη σημερινή (Κυριακή 18 Ιανουαρίου) διακαναλική συνέν...

Από τον Γιώργο Αλεξανδρίδη.

Ακουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με μεγάλη προσεχή τη σημερινή (Κυριακή 18 Ιανουαρίου) διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου. Και ιδιαίτερα όσα είπε για τη διάθεσή του να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τους τραπεζίτες αλλά και τις σαφείς αιχμές του ότι αυτά τα συμφέροντα, media και τράπεζες, τον ανέτρεψαν από την πρωθυπουργία.

Επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος θα μπορούσα να τον πιστέψω. Όπως τον πιστέψαμε εκατομμύρια Ελληνες και το 2009 όταν θα χτυπούσε τη διαπλοκή και τα μεγαλοσυμφέροντα που περισσότερο από όλα κάνουν κακό στην υγιή επιχειρηματική δράση.

Επειδή όμως το επαγγελματικό αντικείμενό μου είναι συναφές με τα τραπεζικά και τα οικονομικά, θυμάμαι ότι δυστυχώς αφότου έγινε πρωθυπουργός παντοδύναμος, το 2009, ο κ. Παπανδρέου και ουδείς μπορούσε (τότε) να του δημιουργήσει πρόβλημα, τι έκανε;
  1. Τοποθέτησε ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας τον Απόστολο Ταμβακάκη, το «δεξί χέρι» του Σπύρου Λάτση στην Eurobank.
  2. Τοποθέτησε ως Διευθύνοντα Σύμβουλο του περίφημου Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όταν αυτό δημιουργήθηκε για να αρχίσει το μεγάλο ξεπούλημα, τον Κωνσταντίνο Μητρόπουλο που υπήρξε πρόεδρος της χρηματιστηριακής της Eurobank, επίσης του κ. Λάτση. 
  3. Επέτρεψε στην Eurobank του κ. Λάτση να λειτουργεί ως θυγατρική του EFG Group, τραπεζικού ομίλου του κ. Λάτση στην Ελβετία, κατά παράβαση της κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ενδεχομένως όλα αυτά να έγιναν συμπτωματικά και όχι επειδή ήταν ο κ. Λάτσης και οι άνθρωποί του. Η ουσία είναι ότι όταν είχε τη δύναμη ο κ. Παπανδρέου ότι μόνο δεν συγκρούστηκε αλλά προώθησε συγκεκριμένες καταστάσεις.
Πώς και γιατί να τον πιστέψω, επομένως, σήμερα;

6 σχόλια

  1. Σαρωτική νίκη του Σύριζα ( και πολύ κοντά στην αυτοδυναμία )μετά τις αθλιότητες της ΝΔ με το τραπεζικό σύστημα και την Οικονομία ( η τελική διαφορά θα ανοίξει στις 10 μονάδες, παρά τις προσπάθειες των διαπλεκομένων ), ενώ οι ΑΝΕΛ θα πιάσουν πάνω από 4-5% γιατί ο κόσμος δεν επιθυμεί νέες εκλογές. Πρωτοφανής η αποσυσπείρωση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ. Έτσι κι αλλιώς η ψήφος στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος, αφού είναι σίγουρα δεύτερη.

    2009 Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου με συνεχείς καταστροφολογικές δηλώσεις διαλύουν την ελληνική οικονομία και φέρνουν ΔΝΤ και μνημόνιο

    2015 Η σαμαρική ΝΔ με δηλώσεις στελεχών της, με γκρίζες διαφημίσεις και με τρομολαγνία από τα φιλικά, γκαιμπελικά της ΜΜΕ, διαλύει το τραπεζικό σύστημα και την Εθνική Οικονομία για κομματικά οφέλη. Θέλει να παραδώσει ερείπια στη νέα κυβέρνηση και να διαλύσει εκ νέου την Εθνική Οικονομία και τους Έλληνες. Δεν τους νοιάζει η πατρίδα, δεν αγαπούν τους Έλληνες, ούτε καν τους ψηφοφόρους τους, των οποίων την εξόντωση απεργάζονται.

    Πρόκειται για το χειρότερο ολίσθημα, που φτάνει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, της ΝΔ, της οποίας το κατάντημα με τα ακραία στελέχη της ουδέποτε θα το ακολουθούσαν οι Κ. Τσάτσος, Π. Κανελλόπουλος και Κ. Καραμανλής.

    Το 2009 δηλώσεις Παπανδρέου, το 2015 γκρίζα διαφήμιση της ΝΔ. Στο μεσοδιάστημα οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ουδέποτε αγάπησαν και πόνεσαν τον Ελληνικό λαό και τα παιδιά τους. Μοναδικό τους μέλημα το προσωπικό συμφέρον και η εξουσία. Διέλυσαν μια χώρα για τα προσωπικά τους καπρίτσια και φόρτωσαν ( μαζί με τους προηγούμενους ) τους Ελληνες με χρέος 400 δισ. ευρώ, ώστε ποτέ τα παιδιά μας να μη σηκώσουν κεφάλι.

    Ανάλγητοι, αδίστακτοι, διαλύουν τη δημοκρατία, την ομαλότητα και την Οικονομία, αντί της αξιοπρεπούς αποδοχής της ήττας. Αν ήταν άνθρωποι, αν είχαν ήθος και αξιοπρέπεια, ήδη από σήμερα θα έπρεπε να αποσύρουν τις διαφημίσεις, να τονίσουν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης με κορμό τον Σύριζα, ότι δεν υπάρχει φόβος για τις καταθέσεις και ότι εγγυώνται ότι θα δώσουν τη μάχη μαζί με τον Τσίπρα και τους ΑΝΕΛ και όποιους άλλους συμμετάσχουν στη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

    Όμως, ο προσωπικός τους εγωισμός και η τυφλωμένη κομματική προσήλώση δεν τους αφήνουν να δουν καθαρά. Προτιμούν να διαλύσουν τα πάντα, ώστε ο Τσίπρας να μη μπορεί να κυβερνήσει. Ανήθικοι, αμοραλιστές, θεσιθήρες, καταστρέφουν τις Τράπεζες και την Ελληνική Οικονομία. Αν μπορούσαν, θα προκαλούσαν και εθνική κρίση για την καρέκλα. Ω καιροί, ω ήθη ! Απίστευτη πολιτική κατρακύλα για την Σαμαρική ΝΔ.

    Η σίγουρη ,όμως, νίκη του Σύριζα με πάνω από 6 μονάδες πανελλαδικά, απελευθερώνει τους ψηφοφόρους οι οποίοι κινούνται μαζικά προς Σύριζα, ΑΝΕΛ και Χ.Α. Οι πολιτικές αθλιότητες της ΝΔ το μόνο που θα φέρουν είναι ζημιά στους Έλληνες πολίτες ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ. 35 χρόνια κυβερνούν ( μαζί με το ΠΑΣΟΚ ) και δεν θέλουν να παραδώσουν ομαλά και δημοκρατικά την εξουσία. Φόρτωσαν τη χώρα με δυσβάσταχτο χρέος, έφαγαν τα λεφτά των πολιτών στο Χρηματιστήριο και τα ομόλογα, διέλυσαν τα ταμεία και έχουν το θράσος να προκαλούν εκροή καταθέσεων με την μαύρη, κατάπτυστη, αηδιαστική προπαγάνδα τους και να υποσκάπτουν το μέλλον των νέων και γενικά των Ελλήνων.

    Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος τις μεθοδεύσεις και την αθλιότητα της ΝΔ. Παραμένει ψύχραιμος γιατί ξέρει ότι στις 26 Ιανουαρίου τα πράγματα θα εξελιχθούν θετικά και η Ελλάδα, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, θα βαδίσει μπροστά, μέσα στην Ε.Ε και στο ευρώ, μαζί με τους άλλους λαούς της Ε.Ε.

    Στις 25 Ιανουαρίου θα νικήσει η ψυχραιμία, η ομαλότητα και η σταθερότητα και όχι η εξαχρείωση του πολιτικού ήθους από την ακραία, καταστροφολογική προπαγάνδα της ΝΔ. Ψήφος σε Σύριζα ή ΑΝΕΛ, ανάλογα με την ιδεολογία και τις αρχές του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μοναδική ρεαλιστική ψήφος, χρήσιμη και ωφέλιμη, είναι η ψήφος στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια σταδιακή αύξηση ψηφοφόρων προς τους ΑΝΕΛ. Φεύγουν μαζικά από ΝΔ και από το χώρο των αναποφασίστων και πηγαίνουν στους ΑΝΕΛ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 3,5 % και με την αυξανόμενη τάση, θα πιάσουν πάνω από 5%. Είναι δεδομένο ότι έτσι θα μπορέσουν να μπουν και σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να εκπροσωπήσουν ένα τμήμα του κέντρου και της κεντροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ!

    Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ για σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή διαπραγμάτευση ΚΑΙ ΟΧΙ να του βάζουν τρικλοποδιές διάφορα λαμόγια-υπηρέτες της Μέρκελ και της διαπλοκής, σαν το παιδί του Μπόμπολα, τον Στ. Θεοδωράκη.

    ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ,
    Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέχρι τώρα προβληματιζόμουν αν πρέπει να κάνω το βήμα υπέρ Τσίπρα.
    Τώρα είμαι βέβαιος ότι ΔΕΝ θα το κάνω, γιατί είδα στις ειδήσεις ότι πήγε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για να του ζητήσει την ευχή του!!!
    Ο άνθρωπος, που είναι άθεος, είναι αδίστακτος!
    Δεν ορρωδεί προ ουδενός, για κομματικούς λόγους,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Φίλε 23 Ιαν 2015, 11:02:00μ.μ

    Αφού ποτέ δεν σκόπευες να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μας παραμυθιάζεις;;

    Καταλάβαμε ότι είσαι ΑΝ.ΕΛ, αλλά μην κάνεις κι εσύ σαν την μονταζιέρα του Μουρούτη...

    Ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι άθεος ο Τσίπρας ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΧΗ!

    Συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, στα πλαίσια της προεκλογικής ομιλίας του στο νησί!

    Εσύ κοίτα να πάρεις ψηφοφόρους από τον κωλοτούμπα Σαχλαμαρά και όχι να καταφέρεσαι κατά του ΣΥΡΙΖΑ!

    Φιλικά... (κι εγώ θέλω τους ΑΝΕΛ στη βουλή, αλλά ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - Venceremos!!

    Μια καινούρια μέρα ανατέλλει την Δευτέρα!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, τελειώνει το πάρτι της διαπλοκής, του αμαρτωλού τριγώνου μιντιαρχών-τραπεζιτών-πολιτικών κομμάτων
    (πτωμάτων-εκτρωμάτων), που κατέστρεψαν και φέσωσαν επί 40 χρόνια με τα θαλασσοδάνειά τους, τις μίζες τους, τις Ολυμπιάδες τους και τα βρώμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους, τον ελληνικό λαό. Τελειώνει η ξενοδουλεία, η αναξιοπρέπεια, η κοροϊδία, η σπορά αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό ότι... "μαζί (με τα λαμόγια) τα φάγαμε"!

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για τον πολύπαθο και φτωχοποιημένο λαό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση