GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές για το μακελειό στην Charlie Hebdo

Ένας τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους χαιρέτισε τη σημερινή επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπου σκοτώθ...



Ένας τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους χαιρέτισε τη σημερινή επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι, δηλώνοντας προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η επιδρομή αυτή έγινε σε εκδίκηση για τις προσβολές εναντίον του Ισλάμ.

Κουκουλοφόροι ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι στη χειρότερη ένοπλη επίθεση σε γαλλικό έδαφος τις τελευταίες δεκαετίες. Μεταξύ των νεκρών είναι κορυφαία στελέχη της σατιρικής εφημερίδας, καθώς και δύο αστυνομικοί.

«Τα λιοντάρια του Ισλάμ εκδικήθηκαν για τον προφήτη μας», δήλωσε ο Αμπού Μούσαμπ, ένας Σύρος τζιχαντιστής που μάχεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος η οποία κατέχει μεγάλα τμήματα του ιρακινού και συριακού εδάφους.«Αυτά είναι τα λιοντάρια μας Είναι οι πρώτες σταγόνες. Θα ακολουθήσουν και άλλες», είπε μιλώντας μέσω Διαδικτύου από τη Συρία. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι άλλοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι χαρούμενοι για την επίθεση. «Ας κάνουμε τους σταυροφόρους να τρέμουν». Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ο Αμπού Μούσαμπ είπε επίσης ότι δεν γνώριζε τους ενόπλους που πραγματοποίησαν την επίθεση, αλλά πρόσθεσε ότι «είναι στο δρόμο του εμίρη (...) και του σεΐχη μας Οσάμα (Μπιν Λάντεν)». Ο εμίρης στον οποίο αναφερόταν ο τζιχαντιστής από τη Συρία είναι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που ηγείται της οργάνωσης η οποία δρα στο Ιράκ και τη Συρία ενώ διαθέτει αναπτυσσόμενο δίκτυο φανατικών οπαδών στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε κατά της διάρκεια επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πακιστάν το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση