GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέκα άτομα με γρίπη στην εντατική σε ένα 24ωρο

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νέων σοβαρών περιστατικών γρίπης, καθώς και των ασθενών που καταλήγουν, λόγω της νόσου. Χθες, και σε διά...

Δέκα άτομα με γρίπη στην εντατική σε ένα 24ωρο
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νέων σοβαρών περιστατικών γρίπης, καθώς και των ασθενών που καταλήγουν, λόγω της νόσου. Χθες, και σε διάστημα 24 ωρών, 10 άτομα εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς παρουσίασαν επιπλοκές, λόγω γρίπης, ενώ ο αριθμός των θανάτων που έχουν δηλωθεί εφέτος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αυξήθηκε από 22 που ήταν προχθές Τετάρτη σε 25.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο έως και χθες, χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ 78 άτομα με γρίπη, ενώ χθες το απόγευμα παρέμεναν νοσηλευόμενοι 37 ασθενείς.
Η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως η κάλυψη του στόματος και της μύτης κατά το βήχα ή το φτέρνισμα, το συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή συγχρωτισμού, είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος προστασίας έναντι της γρίπης. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει επίσης στους ασθενείς με παρατεταμένα και έντονα συμπτώματα να απευθύνονται άμεσα στο γιατρό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση