GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η ΕΚΤ θέλει να μας πιέσει αλλά δεν δεχόμαστε εκβιασμούς"

Ως "πράξη πολιτικής πίεσης" προκειμένου η Αθήνα να προχωρήσει σε ταχεία σύναψη συμφωνιών με τους εταίρους βλέπουν κυβερνητικ...

Ως "πράξη πολιτικής πίεσης" προκειμένου η Αθήνα να προχωρήσει σε ταχεία σύναψη συμφωνιών με τους εταίρους βλέπουν κυβερνητικές πηγές την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι θα σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα από τις 11 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε: Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα

Όπως αναφέρουν πάντως πηγές, "η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη νωπή λαϊκή εντολή. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να εκβιάσει κανέναν αλλά και δεν πρόκειται να εκβιαστεί".

"Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανεύρεση λύσης που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους ευρωπαίους εταίρους μας. Μια τέτοια λύση μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ, καθώς και της ανάγκης για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και επανεκκίνηση της οικονομίας της" αναφέρουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές δίνουν διαβεβαιώσεις ότι το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο.

"Η ρευστότητα και χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένες από τον μηχανισμό του ELA" αναφέρεται.

Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα εκταμίευσης από τον ELA αυξήθηκε κατά 10 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση