GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχείρηση κατευνασμού των αντιδράσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Φωτιές έχουν ανάψει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι "γκρίνιες" διαφόρων στελεχών για το αποτέλεσμα της συμφωνίας του Eurogroup τη...

Επιχείρηση κατευνασμού των αντιδράσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Φωτιές έχουν ανάψει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι "γκρίνιες" διαφόρων στελεχών για το αποτέλεσμα της συμφωνίας του Eurogroup της Παρασκευής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός ξεκινά επιχείρηση κατευνασμού των όποιων αντιδράσεων την ώρα που το μέτωπο με τους ξένους δανειστές παραμένει ανοικτό.

Η δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ζήτησε την απόρριψη της συμφωνίας της Παρασκευής και έφτασε στο σημείο με την επιστολή του να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό διότι "συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση της κατάργησης του μνημονίου", άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ενώ διάχυτο είναι το κλίμα δυσαρέσκειας μεταξύ πολλών μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου, ακολούθησαν τοποθετήσεις που έθεταν εν αμφιβόλω τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση με τους δανειστές και τη συμφωνία του Eurogroup από τη Σοφία Σακοράφα, τον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι εάν καταπατηθούν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα και τελευταίο τον Κώστα Λαπαβίτσα, που με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, η οποία αναδημοσιεύεται και από το iskra.gr της Αριστερής Πλατφόρμας, ζητά απαντήσεις σε πέντε βασικά ερωτήματα, διατεινόμενος ότι με τη συμφωνία της Παρασκευής καθίσταται ανεφάρμοστο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Η χθεσινή παρέμβαση του έτερου ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μίκη Θεοδωράκη, η οποία ήταν στη λογική του Μανώλη Γλέζου και καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει με ένα "όχι" στο nein του Σόιμπλε, δρομολόγησε το σημερινό ραντεβού που θα έχει ο πρωθυπουργός μαζί του στις 10:30 στο σπίτι του στην Πλάκα. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και να αποκλιμακώσει τις αντιδράσεις.

Σήμερα παράλληλα, αναμένεται συνεδρίαση τόσο της κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και της Πολιτικής Γραμματείας, όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων και ποιες δεσμεύσεις προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών, με τον κ. Τσίπρα να αναλύει τα κέρδη που έχει αποκομίσει η χώρα μέχρι στιγμής μέσα από τρεις εβδομάδες διαβουλεύσεων, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση