GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι οικονομικοί εγκέφαλοι που θα μας σώσουν!...

Του Φάνη Ζουρόπουλου* Κουρασμένο από την βαθειά ύφεση, την στασιμότητα, τα μπροστογυρίσματα της συγκυβέρνησης και την υπονόμευση της ίδια...

Του Φάνη Ζουρόπουλου*

Κουρασμένο από την βαθειά ύφεση, την στασιμότητα, τα μπροστογυρίσματα της συγκυβέρνησης και την υπονόμευση της ίδιας του της κυβέρνησης από τον Σαμαρά (που στην ουσία αποδέχθηκε την ήττα του υιοθετώντας την ρητορική του αντιπάλου του), το εκλογικό σώμα στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφασισμένο ακόμα και να διακινδυνεύσει (γι’ αυτό και τις δύο τελευταίες εβδομάδες πολλοί απ’ αυτούς που θα ψήφιζαν για πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ όταν τους ρωτούσες, έλεγαν το εξωφρενικό «ξέρω ότι αυτά που λέει δεν γίνονται, αλλά θα τον ψηφίσω...»).

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε κάτι να δώσει σε όλους. Σέρβιρε σε σωστές δόσεις όλους τους μεταπολιτευτικούς μύθους, όλες τις ιδεοληψίες της Ελληνικής κοινωνίας, αριστερές και δεξιές μαζί... Επιπλέον είχε και σαν ηγέτη έναν 40χρονο πρώην Κνίτη που άλλαζε συνεχώς πρόσημα, αριστερά, δεξιά, συντηρητικά, ενοποιώντας τα σε ένα εύκολο και βολικό αφήγημα: φόβο - ελπίδα - εκδίκηση - εφησυχασμό και τελευταία ανακάλυψε την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στις παλιές καλές ημέρες, όχι μέσω της ρήξης με τον εαυτό μας και με όσα ξέραμε και κάναμε μέχρι τώρα, αλλά με την επανάληψη. Αν η μεταπολίτευση απέτυχε, η θεραπεία είναι ακόμα μεγαλύτερη μεταπολίτευση! Αν το λιγότερο φιλελεύθερο κράτος της Ευρώπης χρεοκόπησε, το φάρμακο είναι περισσότερος κρατισμός και προσλήψεις στο Δημόσιο. Και κοντά στα 3 εκ. Ελληνες τον ψήφισαν... (Αυτό όμως χρειάζεται ερμηνεία από ειδικούς όλων των κοινωνικών επιστημών, αλλά και της ψυχιατρικής και δεν είναι του παρόντος).

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, μαζί με το ακροδεξιό μόρφωμα των «ψεκασμένων» και πρέπει να μας πει πως λύνονται τα τεράστια προβλήματα του καθυστερημένου Ελληνικού μοντέλου, μια και προεκλογικά δεν μας το είπε... Και επειδή το πρώτο και κύριο πρόβλημα της χώρας είναι το οικονομικό, ας δούμε σήμερα ποιοι εγκέφαλοι ανέλαβαν να το λύσουν και από πού ...κρατάει η σκούφια τους. Τα υπόλοιπα μέλη της «πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς» που έχει απ’ όλα στον μπαξέ της και «ψεκασμένους» και γυρολόγους και φιλαράκια του Γ. Παπανδρέου και παλιούς Κνίτες που ανήκουν στην σκληρή πτέρυγα, αλλά και κάτι τύπους που προκαλούν εγκεφαλικά κάθε φορά που μιλάνε, θα τους δούμε σε επόμενο σημείωμα:

Το τομέα των Οικονομικών λοιπόν άρχισαν να τον χειρίζονται οι μεγάλοι οικονομολόγοι με ...διεθνή καριέρα Γ. Βαρουφάκης και Ευτ. Τσακαλώτος. Ο πρώτος αμφιβόλου σπουδών ήταν παντελώς άγνωστος μέχρι που άρχισαν να τον βγάζουν στα τηλεπαράθυρα οι Αυτιάδες και να μιλά... αντιμνημονιακά. Τότε που η Ελλάδα ήταν στα όριά της χρεοκοπίας ο Βαρουφάκης έκανε τηλεοπτικές μαγκιές (όπως και τώρα βέβαια...) για αντίσταση που δεν είχαν καμία χρησιμότητα, εκτός από το να χαϊδεύουν τα αυτιά των τότε αγανακτισμένων.

Εχει μείνει στην ιστορία των social media ως «Μπαρουφάκης», για ευνόητους λόγους. Θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και ο Θεός βοηθός. Οικονομολόγος της θεωρίας έχει περάσει από κάποια πανεπιστήμια του Τέξας ως επισκέπτης καθηγητής.

Εκπληξη η νέα «τσαρίνα» η Νάντια Βαλαβάνη η οποία είναι γνωστή κι αυτή για τις... επενδύσεις. Η Γενιά του Πολυτεχνείου είναι εδώ με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών. Θα τα φέρει πίσω άραγε;

Ο Ευτ. Τσακαλώτος, κι αυτός παντελώς άγνωστος, γνωστός όμως από την βάναυση μεταχείριση της ελληνικής γλώσσας, καθ' ότι πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Εγινε επίσης γνωστός λόγω του πόθεν έσχες του. Οι επενδύσεις είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ξένα funds όπως Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund κ.α. καθώς και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρώ. Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζει εισοδήματα 51.985 ευρώ το 2009, 49.611 ευρώ το 2010 και 47.586 ευρώ το 2011. Η σύζυγός του Heather Denise Gibson δηλώνει εισοδήματα 124.970 ευρώ 2009, 143.177 ευρώ 2010 και 136.621 2011. Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους περιλαμβάνει 2 οικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μια οικία στην Πρέβεζα. Οταν ρωτήθηκε για τις επενδύσεις σε funds είπε ότι είναι του ...μπαμπά. Αυτός θα αναλάβει να μαζέψει τα έσοδα.

Ο Γ. Σταθάκης που αναλαμβάνει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάπτυξη. Κι αυτός έγινε τελευταία γνωστός ενώ έχει ένα θέμα με τις επενδύσεις στο εξωτερικό. Εχει επενδύσει συνολικά 426.000 ευρώ σε επενδυτικούς κολοσσούς, επίσης όπως η JP MORGAN, BLACK ROCK και άλλες συναφείς εταιρείες. Σημειωτέον η BLACK ROCK είναι μεγαλομέτοχος της εταιρείας χρυσού el Dorado, την επένδυση της οποίας στις Σκουριές Χαλκιδικής απορρίπτει μετά βδελυγμίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση πόρων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ωστόσο αθωώθηκε.

Πάνω απ' αυτούς είναι ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος θεωρείται σοβαρός άνθρωπος, καλός οικονομολόγος και μπορεί να μαζέψει το ...ρεμπέτ ασκέρι της Πλατείας Συντάγματος. Εκτιμάται ότι μπορεί να βάλει σε πιο ρεαλιστική βάση τη διαπραγμάτευση και να μην έχουμε... δράματα καθώς γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην οικονομία. Αν και προεκλογικά είχε κάνει διάφορες δηλώσεις που προκάλεσαν ανησυχία.

Για μια φορά ακόμα ο Θεός να βάλει το χέρι του!...

* Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι τ. πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. και εκτελεστικός πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ε.Ε.Δ.)

1 σχόλιο

  1. EIΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ..
    ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση