GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομματικοί «λινοπάμπακοι»...

Από τον Ευριπίδη Μπίλλη Τ. Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ. Τουρκικά δεν ξέρω. Μόνον τα, μπιρ, ικκί , δηλαδή ένα δύο κτλ. Όμως θυμάμαι μετά τόσ...

Από τον Ευριπίδη Μπίλλη
Τ. Επίκουρο Καθηγητή ΕΜΠ.


Τουρκικά δεν ξέρω. Μόνον τα, μπιρ, ικκί , δηλαδή ένα δύο κτλ.
Όμως θυμάμαι μετά τόσα χρόνια τι έλεγαν οι τούρκοι στην Κύπρο, όπου πήγε χθες ο Πάνος Καμμένος, για τους ονομαζόμενους«λινοπάμπακους».
Δηλαδή τους Έλληνες της Κύπρου που μιλούσαν Ελληνικά και είχαν ασπασθεί τον Μωαμεθανισμό.
Έλεγαν οι τούρκοι, με τούρκικα όπως τα θυμάμαι και ίσως δεναπόλυτα ακριβώς έτσι:
«Μεπεντέντι, με σεντέντι, ντοουρούτα χεμπεντέντι».
Ο εστί μεθερμηνευόμενο:
«Ούτε δικός μου, ούτε δικός μου, ας πάει στ’ ανάθεμα τζαι ποτζήθε (από κει)»

Προεκλογικά και πρόσφατα, στην Ελληνική πολιτική σκηνή και δη στο Ελληνικότατο κόμμα των ΑΝΕΛ, υπήρξαν πολλοί λινοπάμπακοι. «Ιδεολογικά» ή για άλλους λόγους.
Μερικοί λίαν αφελείς, ως ο κ. Μελάς. Άλλοι τραγικά προσπαθούντες να δικαιολογηθούν ως ο κ. Νταβρής. Άλλοι ολίγον τι πονηρότεροικαι νυν προωθούμενοι ως «παρακαταθήκη» του μέλλοντος, ως ο κ. Καπερνάρος κτλ.

Εξέχουσα όμως μορφή κομματικού «λινοπάμπακου» απετέλεσε ο κ. Μαριάς.
Που θυμίζω ότι ενώ μπορούσε, δικαίωμα του, έστω και μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή με τις ψήφους των ΑΝΕΛ (ηθελημένα αυταπατάται ότι ο κόσμος ψήφισε την μεγαλοσύνη του) να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ, τους συκοφάντησε εν γνώσει του προεκλογικά ωςδεξιό κόμμα.
Παίζοντας το νεοταξικό παιγνίδι αποκλεισμού της εθνικά σωτήριας συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Τα τόσα τρέχοντα νέα για τον Ελληνισμό δεν μας άφησαν να ασχοληθούμε με τον κ. Μαριά, σε σχέση με τον νεοταξικό φασίστα γερμανό Μ. Βέμπερ, τον πρόεδρο του Μερκελικού-Σαμαρικούλαϊκού κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου.
Που εκτός από την εξύβριση του Ελληνισμού, συμπαρατασσόμενος μετο φασιστικό νεοταξικό ποτάμι έριξε νεοταξική λάσπη στον Πάνο Καμμένο, που τους χάλασε τα σχέδια. Αποκαλώντας τον ακροδεξιό.

«Παρένθεση. Ποτέ δεν υπήρξε στη βουλή τέτοιας κατωτάτης στάθμης ομιλία ως η νεοταξικο-φασιστική ομιλία του Ποταμήσιου Σταυράκη. Επίσης, δεν ξέρω γιατί, άρχισε να μοιάζει με «κοτζιάκαρη», όπως λένε στην Κύπρο. Δηλαδή με «κοτζαμ μου κόρη», δηλαδή σαν γέρασε ξαφνικά. Εκτός αν έτσι ήταν πάντα και τον άλλαζε το μακιγιάζ. Κλείνει η παρένθεση».

Μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει αν, ο κ. Μαριάς που εξελέγημε τις ψήφους των ΑΝΕΛ ευρωβουλευτής,
- Και που μετά, παίζοντας άθλια το παιγνίδι του ανωτέρω Σταυράκη, του Σαμαρά και άλλων εντός και εκτός Ελλάδας,
- Που έριξε λάσπη στον Καμμένο προεκλογικά συκοφαντώντας τους ΑΝΕΛ ως δεξιό κόμμα
- Μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει αν ο κ. Μαριάςσυντάχθηκε με τον φασίστα Μ. Βέμπερ,
- Αν ταυτίστηκε μαζί του κάνοντας ένα επιπλέον βήμα λάσπης,
- Και αν συμφώνησε δηλαδή με τον φασίστα Βέμπερ;;
- Αν πάλιν δεν άφησε μόνον τον ευρωβουλευτή Κεφαλογιάννη να υποστηρίζει την αλήθεια και συμμετείχε εναντίον του φασίστα Βέμπερ,
- Του ζητώ ταπεινά συγνώμη,
- Αν όμως δεν το έκανε καλύτερα να μην τον χαρακτηρίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση