GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα την Τρίτη

Η ατζέντα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά, μουσική, χορό, διαλέξεις. ΕΚΘΕΣΕΙΣ «Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, 1458-18...

Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα την Τρίτη
Η ατζέντα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά, μουσική, χορό, διαλέξεις.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
«Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, 1458-1833»
Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα διοργανώνει έκθεση και συνέδριο με το γενικό τίτλο «Η Αθήνα την Οθωμανική περίοδο, 1458-1833» από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου. Η κύρια ιδέα είναι να διερευνηθεί η τοπογραφία, η αρχαιολογία και η ιστορία της Αθήνας κατά την οθωμανική εποχή, μέσω της προβολής περιηγητικών βιβλίων, έργων τέχνης, και τοπογραφικών απεικονίσεων από τις συλλογές της Γενναδείου και των Αρχείων της ΑΣΚΣΑ, καθώς και αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά. Γεννάδειος Βιβλιοθήκη: Σουηδίας 61, τηλέφωνο: 2107210536. Δευτέρα- Τρίτη- Τετάρτη- Παρασκευή: 09:00 με 17:00. Πέμπτη: 09:00 με 20:00. Σάββατο: 09:00 με 14:00. Είσοδος ελεύθερη.
«SOLOÚP - ΑΙΒΑΛΙ: ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»
Έκθεση με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel «Αϊβαλί» του Soloup, από τις εκδόσεις Κέδρος. Παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια από το Αϊβαλί, επιμέρους θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή κόμικς, όπως και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία κλπ) κατά τη σχεδίαση. Η έκθεση συμπληρώνεται από σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα. Ένα ταξίδι στον χρόνο. Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Συνθήκη της Λοζάνης με τη ματιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς προσφύγων. Διάρκεια: 12/02/2015 - 08/03/2015. Εγκαίνια: 10/02/2015, 20:00. Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς : Πειραιώς 138, Γκάζι, τηλέφωνο: 210 345 3111. Πέμπτη- Κυριακή: 10:00 με 18:00. Παρασκευή- Σάββατο: 10:00 με 22:00. Εισιτήρια- Κανονικό: 4 ευρώ, Μειωμένο: 2 ευρώ.
ΜΑΡΚΟΣ ΒΕΝΙΟΣ- ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»
Η Γκαλερί Αργώ θα υποδεχτεί στους χώρους της τον ζωγράφο Μάρκο Βενιό, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με τον γενικό τίτλο «Αλκυονίδες ημέρες». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 7 το βράδυ. Ο καλλιτέχνης, έχοντας πάντα επίκεντρο το αγαπημένο του νησί και τόπο καταγωγής του τη Φολέγανδρο, έρχεται να παρουσιάσει μια σειρά από ακουαρέλες του τελευταίου χρόνου. Γκαλερί Αργώ: Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι, τηλέφωνο: 2107249333. Τρίτη έως Παρασκευή: 10:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00. Σάββατο: 11:00 με 15:00. Είσοδος ελεύθερη.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ- ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΚΟΥΝΕΛΟΤΡΥΠΑ»
Στη δεύτερη ατομική του έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Κουνελότρυπα» ο Άγγελος Χανιώτης επιχειρεί να αποτυπώσει -μέσα από μια σειρά ζωγραφικών έργων και σχεδίων- εικαστικά τη στιγμή που η προβληματική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τον ίδιο του τον εαυτό βρίσκεται σε ένα στάδιο μετάβασης. Μετάβασης από το σκοτάδι στο φως, από την παραίτηση και την αδράνεια στην ελπίδα και τη δράση. Η έκθεση συνοδεύεται από κείμενο της ιστορικού τέχνης Ελένη Ζυμαράκη Τζώρτζη. Εγκαίνια: 10/2 στις 20:00. Αίθουσα Τέχνης Αθηνών : Γλύκωνος 4, τηλέφωνο: 210 72 13 938. Τρίτη έως Παρασκευή: 10:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00. Σάββατο: 10:00 με 14:30. Είσοδος ελεύθερη.
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Στον χώρο του Polis Art Cafe παρουσιάζεται η έκθεση με εικαστικά έργα και εκδόσεις τέχνης και λογοτεχνίας του Κώστα Ευαγγελάτου. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα με μορφές και σύμβολα που αναδύονται οπτικά με παστόζο χρώμα, σε καμβά, χαρτόνι και ύφασμα και σε ξύλινες αλίκτυπες επιφάνειες και φόρμες στον χώρο με σινική μελάνη, στιλό και ακρυλικό καθώς και συνθέσεις με μικτές τεχνικές. Παράλληλα θα εκτίθενται κατάλογοι τέχνης με έργα του, βιβλία του με ποιήματα και αισθητικά δοκίμια καθώς και η συλλεκτική σειρά των εικαστικών Ημερολογίων του ART-EST από το 2008 μέχρι και φέτος. Στοά του Βιβλίου: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, τηλέφωνο: 2103253989. Καθημερινά: 08:00 με 00:30. Είσοδος ελεύθερη.
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ «CARTE BLANCHE» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
«Πώς συντελείται το θαύμα στην εξέλιξη της μουσικής; πόσο τυχαίο είναι; Ο Βάγκνερ δημιούργησε τη νέα εποχή; οι ανάγκες της εποχής τον Βάγκνερ; Και τώρα, πού πάμε;». Η χαρισματική πιανίστα, φίλη ζωής και συνεργάτιδα της Μάρτα Άργκεριχ, του Νέλσον Φρέιρε αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή περιπλάνηση στο ρεπερτόριο του πιάνου, και με «αντίστροφη κίνηση» αναζητά το κρυμμένο νήμα της μουσικής περιπέτειας. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια- Ζώνη Α: 20 ευρώ, Ζώνη Β: 12 ευρώ, Πολύτεκνοι, 65+: 8 ευρώ, Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.
BAROQUE UNEXPECTED II ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Οι μουσικοί, οι performers και το θέατρο παραμένουν δεσμευμένοι να τηρήσουν εχεμύθεια για τα περιεχόμενα της συναυλίας. Ένας επιμελητής μουσικός σχεδιάζει ένα περιπετειώδες πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική με την performance art, με σκοπό να ερεθίσει την περιέργεια και τη φαντασία του κοινού. Για το φιλόμουσο κοινό η μόνη πληροφορία που δίνεται εκ μέρους του θεάτρου είναι πως η συναυλία σχετίζεται με την παλαιά μουσική. Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, τηλέφωνο: 210 7780 518. Στις 21:00. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ- «Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΟΥΑΝΑΣ»
Με τη μουσική παράσταση «Η προφητεία της Περουάνας» οι Masif και ο στιχουργός Βαγγέλης Βελώνιας, μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό, τον Απόστολο Ρίζο και μια καλεσμένη έκπληξη, ιχνηλατούν τον λόγο του Νίκου Καββαδία, ποιητή της φυγής και του ατέρμονου ταξιδιού, 40 χρόνια από τον θάνατό του. Δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον κολάζ ηχοχρωμάτων με κοντραμπάσο, κιθάρες και φωνές, οι Masif χαράζουν τη δική τους μουσική ρότα στα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία και μας ταξιδεύουν σε «δύσκολες βάρδιες», σε «λιμάνια σκοτεινά» σ' Ανατολή και Δύση, από τα «παράξενα της Ίντια» μέχρι τη «Νότιο Κίνα», ενώ ο Βαγγέλης Βελώνιας μάς αφηγείται απόκρυφες πτυχές της ζωής και του έργου του αέναου ταξιδευτή, Νίκου Καββαδία. HolyWood Stage: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, Δάφνη, τηλέφωνο: 2109700418, 6945314316. Στις 21:30. Είσοδος: 10 ευρώ (με μπύρα ή κρασί).
Η IDRA KAYNE ΣΤΟ FAUST
Η νέα soul funk queen της πόλης θα εμφανιστεί με ένα uplifting set με πρωτότυπο υλικό και κομμάτια από White Stripes, Jamiroquai, Kesiah Jones, Stevie Wonder, Massive Attack, Amy Winehouse και άλλα. Μαζί της οι: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (πλήκτρα), Φώτης Δεληνικόλας (κιθάρα), Δημήτρης Μποσινάκος (τύμπανα) και Κωστής Βήχος (μπάσο). Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Faust : Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103234095. Εισιτήρια- Είσοδος: 5 ευρώ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό), Με κράτηση: 8 ευρώ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό).
«ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ» ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Το συγκρότημα «Δραμαμίνη» θα βρεθεί στο Club του Σταυρού του Νότου για μία εμφάνιση. Θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τραγούδια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε» που αποτελείται από μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Γ. Καρυωτάκη καθώς και τραγούδια από την υπόλοιπη δισκογραφία του συγκροτήματος. Σταυρός Του Νότου - Club : Φραντζή & Θαρύπου 35, τηλέφωνο: 210 9226975. Στις 22:00. Εισιτήρια- 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑΒΑΝΗΣ»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής προσκαλεί το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου της Ευθυμίας Μαυρομιχάλη «Ο εικαστικός Αντώνης Ταβάνης». Θα μιλήσουν η συγγραφέας Ευθυμία Ε. Μαυρομιχάλη, επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Μελίτα Εμμανουήλ, καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Δώρα Μαρκάτου, αν. καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Παν. Ιωαννίνων και ο Νίκος Λιάρος, επιμελητής του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Μανταίος. Στοά του Βιβλίου: Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, τηλέφωνο: 2103253989. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ- ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Ανοικτή συζήτηση με αφορμή τη διπλωματική εργασία του Βαγγέλη Μουργελά με θέμα «Διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων για την ανάδειξη του κοινωνικο-πολιτισμικού κεφαλαίου των μεταναστών στην Ελλάδα: το παράδειγμα του "Εργαστηρίου Πολιτισμού"» του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Σκοπός είναι η ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών για τις μορφές πολιτισμικών παρεμβάσεων σε τοπικές κοινωνίες. Εισηγητές: Γιάννης Πούλιος, Γιάννης Ιωαννίδης και Βαγγέλης Μουργελάς. Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας: Δομοκού 2, Κολωνός, τηλέφωνο: 2108846011-12. Στις 18:30. Είσοδος ελεύθερη.
ΘΕΑΤΡΟ
«ACUARELA DE TANGO - ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ...»
Η παράσταση «Acuarela de Tango» επιστρέφει στο Χυτήριο με στοιχεία από το αργεντίνικο μιούζικαλ, δημιουργία δύο καλλιτεχνών, του χορευτή, ηθοποιού και τραγουδιστή Ariel Perez και της χορεύτριας και εικαστικού Μαργαρίτας Πλέσσα. Η παράσταση είναι μια διαδρομή σε όσα συνέβησαν τον εικοστό αιώνα στο Buenos Aires, όπως η μετανάστευση, ο ερχομός του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, το rock and roll, η θέσπιση της δημοκρατίας, η εμφάνιση του κομπιούτερ, η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις που όλα αυτά δημιούργησαν στην κοινωνία της Αργεντινής. Σε δεύτερο επίπεδο, εκφράζει τη γέννηση και την εξέλιξη του tango. Πολυχώρος Χυτήριο: Ιερά Οδός 44, Γκάζι, τηλέφωνο: 210 3412313. Στις 21:30. Είσοδος: 8 ευρώ και 6 ευρώ (φοιτητικό και ανέργων).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση