GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΑΟΣΥΝΑΞΕΙΣ ή ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ...

Panagiotis Louskos Μια εβδομάδα μετά τις εκλογες ειναι αυτονόητο οτι δεν μπορει και δεν πρεπει να κριθεί η κυβερνηση . Εχει αρχιςει ομω...

Μια εβδομάδα μετά τις εκλογες ειναι αυτονόητο οτι δεν μπορει και δεν πρεπει να κριθεί η κυβερνηση .
Εχει αρχιςει ομως να οικοδομηται το περίγραμμα της πολιτικής της αφετηρίας .
Χωρις να εχω καμία απολυτως πολιτικη και ιδεολογική σχεση με τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλωστε εχω την σταθερή πεποίθηση οτι ειναι ενα συντηρητικό παραγωγό της οικονομικής κρισης αφού εχει ηδη υιοθετήσει ολες τις πολιτικες που οδήγησαν την χωρα στην οικονομική κρίση , εντούτοις οφειλουμε ολοι να παρατηρηςουμε οτι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ενα θετικό πολιτικο κεφάλαιο σε ολο τον κόσμο σε ολη την διεθνή κοινότητα .
Μια μοναδική ΑΞΙΑ που ειχε ανάγκη η χωρα για να προσέλθει η σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση που ειναι μπροστα μας .
Μ αυτο το δεδομένο μια σοβαρή Ελληνιμη κυβερνηση ειχε μπροστα της μια ακόμη πολιτικη πρόκληση : Να συγκροτήσει και το αραγες Εθνικό Μετωπο καλώντας ολες τις φίλο ευρωπαϊκές δυνάμεις να υποστηρίξουν το διεκδικητικό πλαίσιο που ιδια θα έθετε .
Μια τέτοια πολιτικη συμπεριφορά θα οδηγούσε για πρωτη φορα την Πατριδα ΕΝΩΜΕΝΗ στην πιο δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της .
Θα άλλαζε τελείως τα δεδομένα και θα δημιουργούσε τους όρους για πολυ θετικά αποτελεσματα .
Θα ηταν ισως η πρωτη φορα που <<αριστερή>> κυβερνηση θα κινητοποιουσε ολες τις Πατριωτικές δυνάμεις της Ελλάδας και θα ένωνε ολους τους Έλληνες στην κοινή Εθνικη προσπάθεια .
Θα αποτελούσε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού απο την νεα κυβερνηση και θα ξαναφέρανε στο προσκήνιο πολιτικες ΑΞΙΕΣ που τα τελευταία χρονια ποδοπατήθηκαν σ αυτην την χωρα .

Αντ αυτου ομως η κυβερνηση ζαλισμένη απο το νεκταρ της νίκης ( 36% + 4.7 = 40%...μη τρελαθούμε και τελείως )....επέλεξε να κανει δυο κινήσεις :
1) Στο εσωτερικό μέτωπο να ξεκινησει την <<παρουσίαση>> ενός μη συνεκτικού πολιτικου προγράμματος , ως απόρροια υποτίθεται των προεκλογικών της δεσμεύσεων , προτού καν ορκιστεί και παραλάβει την διακυβέρνηση .
Ετσι ζουμε την περίοδο των κακοφωνιξ .
Ασυνάρτητες προγραμματικές εξαγγελίες που χρειάζονται λίγες μονο ώρες για ν αναιρεθουν απο τους ίδιους . Μια εικόνα θολή που γκριζαρει το εσωτερικο τοπίο , δημιουργεί ανασφάλεια σ ολη την οικονομική και παραγωγική δομή της χώρας και εκπέμπει αρνητικά μυνηματα στο εξωτερικό .
2) Στο εξωτερικό επέλεξε τους λεονταρισμούς και τους ψευτοπαλληκαρισμους που εγκυμονούν κίνδυνους ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ .
Ετσι εχει αρχιςει να σπαταλά ολο αυτο το συσσωρευμένο ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ της Διεθνούς κοινής γνώμης σε πολυ μα πολυ σύντομο χρονικο διάστημα . Η διεθνής απομόνωση προβάλει πολυ γρήγορα ακομα και απο παραδοσιακούς συμμάχους και κινήματα που δεν ειναι διατέθημενα να συμμαχησουν με τις πιο συντηρητικές και ακροδεξιές ευρωσκεπτικιστικες δυνάμεις .
Δεν αρκούν μονο οι PODEMOS στην Ισπανία γιατι υπάρχει και η ΛΕΠΕΝ στην Γαλλία .
Δεν μπορει να σου αποδίδει τα εύσημα η ΛΕΠΕΝ κι εσυ να προστρεχεις στον ΟΛΑΝΤ για να ζητήσεις πολιτικη διαμεσολάβηση και υποστήριξη .
Μ αυτα και μ αυτα αντί οι εκλογες στην χωρα να δημιουργήσουν τους όρους ενός νέου και ελπιδοφόρου ξεκινηματος , ξαναβαζουν τους πολίτες στον βραστηρα της ανασφάλειας και του φόβου.
Το κερασάκι στην τούρτα συμπληρώνουν και οι περίφημες ΛΑΟΣΥΝΑΞΕΙΣ που προγραμματίζονται τις μέρες και τις ώρες της διαπραγμάτευσης σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη .
Αν θυμάμαι καλα οι τελευταίες εκδηλώσεις αυτου του είδους έγιναν κατα την περίοδο του Μακαριστού Χριστοδούλου . Αν αυτο λεει κατι για τους νέοκοπους <<αριστερούς>> της κυβέρνησης .
Κλείνοντας αυτο το post θέλω να τονίσω οτι αν σπαταλήσουμε μ αυτην την ταχύτητα οτι αποκτήσαμε την προηγούμενη Κυριακή το παρόν θα φαντάζει παράδεισος στο μέλλον της κόλασης που έρχεται .
Και για να μην τρελαθούμε τελείως και επειδη τ αυτονόητα πρεπει να παραλείπονται σε καμία περίπτωση δεν συγκαταλέγομαι σε ολους αυτους που παρασυρονται απο τους φανατισμούς της προηγούμενης Κυριακής ώστε να μετατραπώ σε fun club του κ. Νταισελμπλουμ....
Ειμαστε φανατικοί του Ολλανδικού ποδοσφαίρου αλλα οχι και των Ολλανδών πολιτικων .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση