GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι γράφουν τα ξένα μέσα για τον Προκόπη Παυλόπουλο...

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση σχετικά με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατία...

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση σχετικά με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το παρασκήνιο της επιλογής. 
Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail γράφει πως θεωρήθηκε έκπληξη  το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι προσπάθειες να εκλεγεί Πρόεδρος τον Δεκέμβριο οδήγησαν σε εκλογές, καθώς δεν καταφέρθηκε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον συντηρητικό πολιτικό και πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν Υπουργός Εσωτερικών από το 2004 ως το 2009 στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο επικρατέστερος μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αυτή η επιλογή θα επέτρεπε στην αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα να έστελνε ένα στέλεχος του κόμματος του στις Βρυξέλλες.
Ακόμα, προσθέτει ότι ο Παυλόπουλος αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή χωρίς δυσκολία.
Η αμερικανική ιστοσελίδα Businessinsider.com χαρακτηρίζει την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως περίεργη, αλλά τονίζει πως γίνεται κατανοητή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνεργαστεί με το δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Συνεχίζει πως ο Τσίπρας προσπαθεί να απεξαρτηθεί η Ελλάδα από τους ξένους και δεν θέλει αντιδράσεις.
Για αυτό, η πρόταση ενός δεξιού υποψήφιου για την Προεδρία θα τον βοηθούσε, αφού η Νέα Δημοκρατία θα τον ψηφίσει.
Η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει πως κατά τον τελευταίο μήνα ακουγόταν περισσότερο το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του νυν Επιτρόπου της Ελλάδας για θέματα μετανάστευσης, αλλά στο τέλος ο Τσίπρας επέλεξε ένα υποψήφιο που θα προκαλούσε λιγότερες αντιδράσεις. Δεν ήταν λίγοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν αντιρρήσεις για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, επειδή ήταν δεξιός και μνημονιακός.
Προσθέτει πως σε περίπτωση που αυτός επιλεγόταν, θα τον αντικαθιστούσε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η αποχώρησή του θα προκαλούσε πολλές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η ισπανική τηλεόραση Telecincο γράφει στην ιστοσελίδα της πως με αυτή την επιλογή ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία και αποδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση