GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παναγόπουλος: Καλές οι προθέσεις, αλλά δε λέμε ακόμα "μπράβο"

Τη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για την αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου για τον κατώτερο μισθό ζήτησε από τον υπουργ...

Παναγόπουλος: Καλές οι προθέσεις, αλλά δε λέμε ακόμα

Τη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για την αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου για τον κατώτερο μισθό ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η οποία επισκέφθηκε σήμερα τον υπουργό, υπό τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο.

Η ηγεσία της Συνομοσπονδίας έθεσε επίσης το ζήτημα της άμεσης επέκτασης της μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία λήγει στις 31 Μαρτίου 2015, καθώς και της συνολικής αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η πολιτική στόχευση και η βούληση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη ως προς την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και ως προς την αύξηση του κατώτατου μισθού.

“Περιμένουμε στο προσεχές διάστημα ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες εκείνες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων που πρέπει να είναι ελεύθερες, το επίπεδο αμοιβών των εργαζομένων”, ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. “Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά βεβαίως η υλοποίηση είναι αυτή που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πούμε το τελικό μπράβο”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε ότι η Συνομοσπονδία έχει, ήδη, απευθύνει πρόσκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση