GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχώρηση ευρώ μετά την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

Μικρή υποχώρηση σημείωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης το ευρώ μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι από τις 11 Φεβρουα...

Υποχώρηση ευρώ μετά την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

Μικρή υποχώρηση σημείωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης το ευρώ μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι από τις 11 Φεβρουαρίου δεν θα δέχεται πλέον ως ενέχυρο ελληνικά ομόλογα, δίνοντας ένα χτύπημα στην Αθήνα η οποία επιδιώκει ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους δανειστές, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η υποχώρηση αυτή σημειώθηκε μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ –που εξέπληξε τις αγορές- να ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επιβάλει εκ νέου τις ελάχιστες απαιτήσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης για τα ελληνικά ομόλογα, Μεταδίδει το Ρόιτερς. Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών θα συνεχιστεί αλλά μέσω του μηχανισμού ELA από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Ρόιτερς, ο Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η ΕΚΤ θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να στηρίξει κράτη μέλη όπως η Ελλάδα.

«Αυτό αποτελεί προληπτική κίνηση από την πλευρά της ΕΚΤ, ωστόσο είναι σημαντική», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κοτσίνος της CitiFX, βραχίονας της Citigroup για την αγορά συναλλάγματος. Ο ίδιος δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή στο πρόγραμμα της ΕΚΤ θα πρέπει να εκληφθεί από τις αγορές ως ένδειξη ότι η συνάντηση μεταξύ Ντράγκι και Βαρουφάκη δεν ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση