GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κοπεγχάγη

H αστυνομία άνοιξε πυρ κοντά σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, λίγες ...

Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κοπεγχάγη

H αστυνομία άνοιξε πυρ κοντά σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, λίγες ώρες μετά τις δύο επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2 ανθρώπων και τον τραυματισμό 5 άλλων στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως ο άνδρας είναι ο δράστης των επιθέσεων που συγκλόνισαν την Κοπεγχάγη, στο πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωγή, όπως μεταδίδουν το γαλλικό πρακτορείο και το Reuters. 

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη και στα δύο περιστατικά με τους πυροβολισμούς και επίσης θεωρούμε ότι ο δράστης τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας (σήμερα) στο σταθμό Νόρεμπρο είναι υπεύθυνος και για τις 2 δολοφονικές επιθέσεις» επισήμανε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Τόρμπεν Μόλγκαρντ Τζένσεν, κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου.

O άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, διευκρίνισε η αστυνομία που «ερευνά το ενδεχόμενο το πρόσωπο αυτό να βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις» στο πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωγή.

Η ανταλλαγή πυρών μεταξύ του άνδρα και της αστυνομίας σημειώθηκε στη συνοικία Νορέμπρο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις περιοχές των δύο επιθέσεων και όπου οι αρχές είχαν θέσει υπό παρακολούθηση ένα κτίριο.

«Τη δεδομένη στιγμή ένα πρόσωπο που ενδέχεται να συνδέεται με την έρευνα έφθασε στο σημείο» εξήγησε η αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί του φώναξαν, «εκείνος άνοιξε πυρ». Οι αστυνομικοί απάντησαν. Κανένα μέλος των δυνάμεων επιβολής της τάξης δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Νωρίτερα σήμερα στο μήνυμα που ανήρτησε η αστυνομία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter επισήμαινε ότι: «η αστυνομία άνοιξε πυρ στο σταθμό Νορέμπρο. Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί. Άγνωστη είναι η κατάσταση της υγείας του».

Μέχρι πριν από λίγες ώρες η αστυνομία δε μπορούσε να επιβεβαιώσει εάν οι δύο επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας- το πολιτιστικό κέντρο και τη συναγωή- συνδέονται.

Στην πρώτη επίθεση, γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας χθες ένας άνδρας γάζωσε ένα πολιτιστικό κέντρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μία εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης και στην οποία συμμετείχε ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς- ο οποίος έχει επανειλημμένα δεχθεί απειλές για την ζωή του λόγω των σκίτσων του Μωάμεθ που φιλοτέχνησε το 2007- με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 55χρονος άνδρας και να τραυματιστούν 3 αστυνομικοί.

Έπειτα πυροβολισμοί έπεσαν στη 0100 ώρα Ελλάδας κοντά στη συναγωγή της Κοπεγχάγης. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε λίγο αργότερα και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ο ένας στο πόδι και άλλος στο χέρι.

«Η αστυνομία είχε φθάσει στο σημείο. Ένας άνδρας εμφανίστηκε και άρχισε να πυροβολεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Άλαν Τέντι Βαντσγουόρθ- Χάνσεν, που διευκρίνισε ότι η ζωή των αστυνομικών δε βρίσκεται σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση