GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαντασμαγορικό σόου στον ουρανό της Σουηδίας δια χειρός... της φύσης

Τη νύχτα της 16ης Φεβρουαρίου ο βιντεογραφίστας Chad Blakley ντύθηκε καλά, πάρα πολύ καλά (σκεφτείτε μόνον το κρύο που κάνει τώρα στη...

Φαντασμαγορικό σόου στον ουρανό της Σουηδίας δια χειρός... της φύσης
Τη νύχτα της 16ης Φεβρουαρίου ο βιντεογραφίστας Chad Blakley ντύθηκε καλά, πάρα πολύ καλά (σκεφτείτε μόνον το κρύο που κάνει τώρα στη Σουηδία!!) και πέρασε όλη του τη νύχτα στο Abisko National Park, στα σύνορα της βόρειας Σουηδίας.
Το αποτέλεσμα της τολμηρής προσπάθειας του; Ένα φαντασμαγορικό time-lapse βίντεο με το Βόρειο Σέλας!
"Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες κάτω από το νυχτερινό ουρανό αλλά αυτό που είδα χθες ήταν η πλέον εντυπωσιακή νυχτερινή φωτεινή κουρτίνα που απόλαυσα ποτέ" δηλώνει στο Reuters.
Το εντυπωσιακό φαινόμενο του Σέλατος προκύπτει όταν φορτισμένα σωματίδια από την ακτινοβολία του Ήλιου μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της Γης και συγκρούονται με τα μόρια των αερίων της. Το κυρίαρχο χρώμα του φωτός είναι το πράσινο, που δημιουργείται από τη σύγκρουση με τα μόρια του οξυγόνου σε ύψος περίπου 100 χλμ από την επιφάνεια της Γης. Σε μεγαλύτερα ύψη, περίπου στα 320 χλμ, η ανταύγεια που δημιουργείται είναι κόκκινη ενώ τα μόρια του αζώτου παράγουν την μπλε ανταύγεια.
Για αμέτρητους αιώνες, οι κάτοικοι της αφιλόξενης γης της Αρκτικής πίστευαν ότι το Βόρειο Σέλας ήταν ο χορός των ψυχών στον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση