GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γεύση μας και οι προτιμήσεις μας στα τρόφιμα πάνε..ανά ηλικία

Μετά την ηλικία των 22 ετών, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τις πιο ισχυρές γεύσεις όπως το κατσικίσιο τυρί, τη σάλτσα τσίλι και το αβοκ...

Η γεύση  μας και οι προτιμήσεις μας στα τρόφιμα πάνε..ανά ηλικία

Μετά την ηλικία των 22 ετών, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τις πιο ισχυρές γεύσεις όπως το κατσικίσιο τυρί, τη σάλτσα τσίλι και το αβοκάντο, αναφέρει  μια νέα μελέτη.

Προηγούμενες μελέτες, έχουν δείξει  ότι οι μεταβαλλόμενες προτιμήσεις στην γεύση οφείλονται στην μείωση των γευστικών καλύκων που έχουμε στο στόμα με την πάροδο της ηλικίας. Για παράδειγμα τα μωρά γεννιούνται με έμφυτη λαχτάρα για γλυκά πράγματα, όπως το γάλα της μητέρας που είναι γεμάτα με ζάχαρη και λίπος.
Τα βρέφη έχουν περίπου 30.000 κάλυκες γεύσεις στον ουρανίσκο στο στόμα τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν ακόμα πιο έντονα τις «δυνατές» γεύσεις . Μέχρι τη στιγμή που γινόμαστε ενήλικες, μόνο το ένα τρίτο από αυτούς τους γευστικούς κάλυκες παραμένουν, και ως επί το πλείστον στη γλώσσα μας.

Οι ερευνητές ρώτησαν 1.950 Βρετανοί ενήλικες σχετικά με τα τρόφιμα που μισούσαν ως παιδί, τα οποία τώρα τα έβρισκαν αρκετά νόστιμα.  Συνολικά, τα στατιστικά δείχνουν ότι, παρόλο που η πλειονότητα των ανθρώπων «αγκαλιάζουν» το πλήρες φάσμα των γεύσεων και των αρωμάτων από τη στιγμή που μπαίνουν στην δεκαετία των  '20 , είναι πιθανό να εξακολουθούν να αρνούνται να φάνε κατά μέσο όρο δύο τρόφιμα ως ενήλικες. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι τα σχολικά γεύματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, σχηματίζοντας από νωρίς απόψεις σχετικά με τα τρόφιμα και τις γεύσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί από εμάς είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τη γεύση των ψαριών, όπως το σκουμπρί κατά την παιδική ηλικία, ακόμα και στα εφηβική μας χρόνια. Το ίδιος ισχύει και για τα ώριμα τυριά, καθώς οι περισσότεροι μέχρι την ηλικία των 21 ετών δεν μπορούν να εκτιμήσουν την γεύση της παρμεζάνας και του μπλε τυριού. Ομοίως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτιμούν ένα πικάντικο κάρυ μέχρι το τέλος της εφηβείας τους.

Επίσης το κατσικίσιο τυρί αποδείχθηκε ότι είναι μία από τις πιο αντιπαθείς γεύσεις της παιδικής ηλικίας, με το μέσο άτομο να μην την αποδέχεται μέχρι την ηλικία των 28 ετών.  Άλλες γεύσεις που απέτυχαν να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο των νεότερων ήταν οι ελιές, τις οποίες απολαμβάνουμε μετά την ηλικία των 24 ετών και τα στρείδια, μια γεύση που αποκτούμε στα 24.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση