GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημαθία: Πωλούσε αρχαία νομίσματα στο μαγαζί του

Τον τόπο προέλευσης μεγάλου αριθμού αρχαίων νομισμάτων και άλλων αρχαίων αντικειμένων που διέθετε προς πώληση στο κατάστημά του στην...


Τον τόπο προέλευσης μεγάλου αριθμού αρχαίων νομισμάτων και άλλων αρχαίων αντικειμένων που διέθετε προς πώληση στο κατάστημά του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ένας 54χρονος έμπορος, αναζητούν οι άνδρες της τοπικής Ασφάλειας που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα.
Ο 54χρονος είχε στην κατοχή του 14 χάλκινα νομίσματα που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. ως τον 4ο αιώνα μ.Χ., επτά αργυρά νομίσματα ευρωπαίων ηγεμόνων, τρία χάλκινα νομίσματα της Βυζαντινής και άλλα τρία χάλκινα και ένα αργυρό της Οθωμανικής περιόδου, δυο χάλκινα νομίσματα απροσδιόριστης περιόδου και 25 χρυσές λίρες Αγγλίας.
Τα νομίσματα φαίνεται πως αποτελούν προϊόντα λαθρανασκαφών, που απέφεραν στο δράστη και άλλα 22 χρυσά και χάλκινα αντικείμενα της Οθωμανικής περιόδου, επτά μεταλλικά ελάσματα, τρία μεταλλικά απροσδιόριστα αντικείμενα και 1 χάλκινο βραχιόλι. Όμως, δεν έχει εξακριβωθεί από πού προέρχονται και η ΙΖ’ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων ανέλαβε την εξέτασή τους. Ο 54χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση