GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βολές Έρογλου κατά της Ελλάδας - Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε τη νέα ελληνική κυβέρνηση, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι παραβίασε το Κοινό Ανακοινωθέν, ...

Βολές Έρογλου κατά της Ελλάδας - Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε τη νέα ελληνική κυβέρνηση, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι παραβίασε το Κοινό Ανακοινωθέν, το οποίο υπεγράφη από τον ίδιο και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρογλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα κράτος, δείχνει ότι η Αθήνα επιμένει να αγνοεί την «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου», η οποία δημιουργήθηκε με βάση την ελεύθερη βούληση των Τουρκοκυπρίων. Ακόμη, «η Ελλάδα ξεχνά ότι το 1963, οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν υπό την απειλή των όπλων από την Κυπριακή Δημοκρατία».

Παρά την αλλαγή εξουσίας στην Αθήνα, η λογική, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό δεν έχει αλλάξει.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, προστίθεται, «συνιστά στην Αθήνα να μην μπερδεύει τους όρους "κράτος" και "αναγνωρισμένο κράτος"».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αυτό τον τρόπο, η Τουρκοκυπριακή πλευρά υπενθυμίζει στην νέα ελληνική κυβέρνηση «την de facto ύπαρξη μιας εναλλακτικής κρατικής δομής σε ένα κομμάτι της Κύπρου», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρογλου.

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος επισήμανε ότι «η Αθήνα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για παράδοση μαθημάτων Διεθνούς Δικαίου, ξεκινώντας από τα βασικά και αυτονόητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση