GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Χλιαρή" υποδοχή στο νέο φύλλο της Charlie Hebdo

Επτά εβδομάδες μετά την πολύνεκρη επίθεση εναντίον των γραφείων της, η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo επέστρεψε σήμερα στ...

Επτά εβδομάδες μετά την πολύνεκρη επίθεση εναντίον των γραφείων της, η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo επέστρεψε σήμερα στα περίπτερα με τιράζ 2,5 εκατομμύρια φύλλα, χωρίς πάντως να τύχει της ίδιας θερμής υποδοχής με τo “φύλλο των επιζώντων”, που πούλησε 8 εκατομμύρια αντίτυπα.

“Την αγοράζουν με χλιαρούς ρυθμούς, δε συγκρίνεται” με το προηγούμενο φύλλο, που είχε εκδοθεί μία εβδομάδα μετά την επίθεση εναντίον της εφημερίδας από δύο τζιχαντιστές, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είπε ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου στο Παρίσι στο σιδηροδρομικό σταθμό Σεν Λαζάρ, τον πλέον πολυσύχναστο της γαλλικής πρωτεύουσας, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Σε μία ώρα πουλήσαμε περίπου 20 φύλλα. Την τελευταία φορά τα 240 που μας είχαν παραδώσει ξεπουλήθηκαν σε διάστημα μίας ώρας”, διευκρίνισε ο ίδιος.

Στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λίλ “λάβαμε περίπου 300 φύλλα και τα 150 έχουν ήδη πωληθεί”, εξήγησε η Στεφανί, που εργάζεται σε ένα πρακτορείο διανομής τύπου. Πριν από τις επιθέσεις της παραδίδονταν μόλις 16 την εβδομάδα.

Στα σκίτσα της σημερινής Charlie Hebdo συναντώνται ένας από τους πλέον αγαπημένους της στόχους, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, μαζί με τον πάπα ή ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, χωρίς βέβαια να λείπει κι ένας τζιχαντιστής, ο οποίος εικονίζεται με τη μορφή ενός μαύρου σκύλου με ένα καλάσνικοφ ανάμεσα στα δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση