GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΚΤ επεκτείνει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Την επέκταση του ορίου του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 5 δισ. ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρι...

Η ΕΚΤ επεκτείνει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Την επέκταση του ορίου του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 5 δισ. ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με λληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Der Handelsblatt.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα το όριο του ELA ανέρχεται στα 60 δισ. ευρώ, με την αύξηση αυτή το όριο φτάνει στ 65 δισ. ευρώ.

Πηγές του πρακτορείου Reuters επιβεβαιώνουν ότι αποφασίστηκε αύξηση του ορίου κατά μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων, καθώς και ότι το θέμα του ELA συζητήθηκε σήμερα σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη.

Αναλυτές αναφέρουν πως με τον τρόπο αυτό η ΕΚΤ δίνει “ανάσα” στις ελληνικές τράπεζες, ενώ δεν είναι σαφές αν η απόφαση αυτή σχετίζεται με τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση