GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πλέον στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup είναι και το θέμα του Επιτρόπου"...

Μια αρκετά παράδοξη καραμπόλα σε ότι αφορά στους συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας κ...

Μια αρκετά παράδοξη καραμπόλα σε ότι αφορά στους συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας και της ανακοίνωσης του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, προέκυψε το απόγευμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο μακράς διάρκειας τηλεφώνημα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, επανέλαβε τις αντιρρήσεις του σε σχέση με την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την Επιτροπή και τη μετακόμισή του στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού.
Ο κ. Γιούνκερ όσο και τις προηγούμενες ημέρες τόσο και την Κυριακή το απόγευμα, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει ο κ. Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στους επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Η αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου από την Επιτροπή θα διατάρασσε τις ισορροπίες ανάμεσα στα δύο μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, ενώ παράλληλα θα άνοιγε την πόρτα της εισόδου στον πρώτο αριστερό πολιτικό, τον οποίο θα υποδείκνυε ο κ. Τσίπρας.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup να μην προκαλέσει μίνι κρίση στις σχέσεις του με τον κ. Γιούνκερ και να ανακοινώσει την πρότασή του για τον επόμενο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου την Τρίτη.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: "Πλέον στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup είναι και το θέμα του Επιτρόπου".
Με αυτόν τον τρόπο άφηναν να εννοηθεί πως για την τελική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα ληφθεί υπόψη και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Έτσι εξηγείται και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με την οποία συνέδεσε χρονικά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup με την ανακοίνωση για τον νέο Πρόεδρο.
Είπε ο κ. Σακελλαρίδης: «Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει την πρότασή του για τον υποψήφιο αμέσως μετά την έκβαση του κρίσιμου Eurogroup που διεξάγεται αύριο βράδυ στις Βρυξέλλες».
Το θέμα του Προέδρου θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από το σύνολο των βουλευτών και εκεί αναμένεται να εκφραστούν και επιφυλάξεις -αν σε περίπτωση ειναι ο κ. Αβραμόπουλος ή κάποιο άλλο πρόσωπο προερχόμενο από την κεντροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση