GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνονται οι πιθανότητες για συμφωνία στο έκτακτο Eurogroup

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) στις Βρυξέλλες, που ήταν σε εξέλιξη από το μεσημ...

Αυξάνονται οι πιθανότητες για συμφωνία στο έκτακτο Eurogroup

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) στις Βρυξέλλες, που ήταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι.

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις προόδου. Ανέφεραν, επίσης, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο και ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αύριο θα κατευθυνθούν προς μία λύση που φαίνεται να μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σημείωναν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και ότι τα πάντα θα κριθούν στο αυριανό Eurogroup.

Πηγές του πρακτορείου MNΙ αναφέρουν πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι θέσεις της Ελλάδας και της Ευρωζώνης πλησίασαν σημαντικά, με έναν αξιωματούχο να δηλώνει πως οι δύο πλευρές είναι “κοντά σε μία συμφωνία, όμως αυτό υπόκειται σε πολιτική διαπραγμάτευση”. Άλλος αξιωματούχος σημείωσε πως “όλοι πρέπει να πάρουν έγκριση από το αφεντικό τους”, εννοώντας τους υπουργούς Οικονομικών και τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα πάντα με το MNI, οι εκπρόσωποι των κρατών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ένα προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος για το Eurogroup της Παρασκευής, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για έναν συμβιβασμό. Πηγή του MNI διευκρινίζει ότι το κείμενο αυτό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική πρόταση που κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται να υπάρχει ένα πιο ευνοϊκό κλίμα για τη χώρα μας ανά την Ευρώπη, με αρκετούς αξιωματούχους, όπως ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, να υποδέχονται θετικά το αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης, ενώ σε καλό κλίμα ήταν και οι συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, στην κυβέρνηση εξακολουθούν να πνέουν τα μένεα κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταλογίζοντάς του ότι “τορπιλίζει” τις ελπίδες για συμφωνία με την αρνητική του στάση απέναντι στην Ελλάδα, η οποία εκφράστηκε με ένα σημείωμα που κατατέθηκε στο Euro Working Group, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι ελληνικές προτάσεις είναι “δούρειος ίππος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση