GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δήλωσαν απόψε μετά τη συμφωνία στο Eurogroup...

Ντάισελμπλουμ: Αποφασίσαμε να υπάρξει τετράμηνη παράταση του προγράμματος- Η επιτυχής συμφωνίας θα επιτρέψει να συνεχιστεί το τρέχον πρόγ...

Ντάισελμπλουμ: Αποφασίσαμε να υπάρξει τετράμηνη παράταση του προγράμματος- Η επιτυχής συμφωνίας θα επιτρέψει να συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα.
Ο Γέρουν Ντάισλεμπλουμ ανέφερε: «Υπάρχει ελπίδα ότι στο τέλος θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για σχέσεις εμπιστοσύνης και σήμερα και κάναμε ένα σημαντικό νήμα στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, είμαστε ξανά σε πολύ καλό έδαφος.
Θα ήθελα να τονίσω τα κύρια σημεία αυτής της συμφωνίας. Αποφασίσαμε να υπάρξει παράταση τεσσάρων μηνών. Η επιτυχής συμφωνίας θα επιτρέψει να συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα. Το αρχικό αίτημα ήταν για παράταση έξι μηνών, εμείς δίνουμε τέσσερις
Οι πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι διαθέσιμοι κατά το διάστημα της παράτασης
Ο σκοπός του αιτήματος που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση είναι να υπάρξει θετική εξέλιξη. Απόψε έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της επανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης. Υπάρχει ευελιξία στο πρόγραμμα και εμείς πρέπει να φανούμε όσο πιο ευέλικτοι γίνεται».

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τη συμφωνία, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως πως περιμένει τη Δευτέρα το υπόμνημα που θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση με τις μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε πως υπάρχει ευελιξία στο πρόγραμμα, άλλα ότι αυτό πρέπει να χρηματοδοτηθεί, τονίζοντας ότι είναι επείγουσα η συνεργασία Ελλάδας - ΕΕ.
«Πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο πρόγραμμα, ώστε να καταβληθούν οι δόσεις. Πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο πρόγραμμα της Ελλάδος. Ο Απρίλιος είναι ύστατη ημερομηνία για να ολοκληρωθεί η συμφωνία», ανέφερε.
«Χρειάζεται σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα για να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη», είπε ακόμη και πρόσθεσε πως το τετράμηνο είναι ένα λογικό χρονικό πλαίσιο, «για να αξιολογήσουμε ποιες θα είναι οι μελλοντικές προκλήσεις».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, η δημοσιονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάκαμψη δεν πρέπει να υπονομευθούν, ενώ τόνισε πως ο Απρίλιος είναι απλώς η ύστατη ημερομηνία, κατά την οποία θα πρέπει να έχει υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Όσον αφορά στο EFSF υπογράμμισε: «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι της κυβέρνησης. Γι' αυτό θα επιστραφούν στο EFSF».
«Η Ελλάδα μας διαβεβαίωσε ότι αν τα μέτρα είχαν επιπτώσεις θα υπήρχε συμφωνία με την Τρόικα για να αξιολογηθούν», ανέφερε, σημειώνοντας πως κάθε μέτρο της κυβέρνησης πρέπει να είναι κοστολογημένο και εντός του προϋπολογισμού.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε, πάντως, ότι δεν στέκεται στις λέξεις και τόνισε: «Μιλάμε για δανεισμό και για όρους».

Μοσκοβισί: Πρόκειται για μια ορθολογισμένη απόφαση που είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων.
Εάν καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα τη Δευτέρα, τότε ο λόγος θα περάσει στα κράτη - μέλη
Θα γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις της Ελλάδας. Έπρεπε να υπάρξει εμπιστοσύνη, αυτό είναι ένα προαπαιτούμενο για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Ελπίζω ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση.
Είναι μια μία ισοσκελισμένη συμφωνία που διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδος
Τα βήματα δεν θα είναι πολύ εύκολα, αλλά θα πρέπει να γίνουν και πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για ορθή δημοσιονομική πολιτική και βιωσιμότητα του χρέους. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα γίνουν πιο ευέλικτες και πιο αποτελεσματικές. Απόψε κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε πως το περιεχόμενο του κειμένου το οφείλουν στον Ντάισελμπλουμ, που το συνέταξε και χαρακτήρισε «κουραστική και εποικοδομητική» τη συμφωνία.
«Η κυβέρνηση θα καταθέσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα κριθούν από την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ», είπε και πρόσθεσε: «Η τελική προθεσμία είναι η λήξη του τετραμήνου που ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, προκειμένου να γίνουν οι καταβολές των δόσεων. Θα πρέπει από πλευράς μας να προσέξουμε όλοι τι συμβαίνει από χρηματοπιστωτικής άποψης. Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων θα κρίνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Μέχρι τον Απρίλιο πρέπει να ολοκληρωθεί και ο τελευταίος κατάλογος των μεταρρυθμίσεων».
Ερωτηθείσα σχετικά από δημοσιογράφους, η κυρία Λαγκάρντ ανέφερε πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2015 αλλά τον Μάρτιο του 2016.

Ρέγκλινγκ: Από το EFSF θα κατατεθούν στην Ελλάδα 1,8 δισ. ευρώ. Προϋπόθεση η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης Τα 10,9 δισ. του ΤΧΣ θα παραταθούν για ακόμη 4 μήνες.

2 σχόλια

  1. H ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣEΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΤΗΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ.
    ΤΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
    ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η κυβέρνηση θα καταθέσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα κριθούν από την ΕΚΤ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ»,

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
    ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση