GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης του "Goodfaith" με 10 Μποφόρ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τη διάσωση των υπολοίπων τεσσάρων μελών του πληρώματος του φορτηγού πλ...

Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης του

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τη διάσωση των υπολοίπων τεσσάρων μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Goodfaith", τα οποία παραμένουν στο πλοίο.

Με εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) αποδεσμεύθηκαν οι φρεγάτες "Αιγαίο" και "Θεμιστοκλής" που είχαν σπεύσει προς την Άνδρο για να προσφέρουν βοήθεια στο φορτηγό πλοίο "Good Faith".

Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη πλέον υπό το ΕΚΣΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι 18 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα τύπου σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας.

Νωρίτερα, δύο ελικόπτερα "σούπερ πούμα" περισυνέλεξαν από το πλοίο 18 μέλη του πληρώματος που τα μετέφεραν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και στο ελικοδρόμιο της Άνδρου.
Η κατάσταση του πλοίου προς το παρόν είναι δύσκολη να εκτιμηθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σημείο.

Χθες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Αντίκυρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που βρίσκονταν στη διαδικασία μεθόρμισης από τις λιμενικές εγκαταστάσεις του "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε." σε ασφαλές αγκυροβόλιο, λόγω μηχανικής βλάβης, προσέκρουσε στην πλώρη άλλου φορτηγού πλοίου που ήταν προσδεδεμένο στον ίδιο προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Το πλοίο, κενό επιβατών, ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει μία από τις προπέλες και να τεθεί εκτός λειτουργίας η μία μηχανή του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση