GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Spiegel: Ο Γιούνκερ θέλει να αποδυναμώσει την Μέρκελ...

Την άποψη ότι η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία θα χρησιμοποιηθεί από τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ ώστε να απο...

Την άποψη ότι η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία θα χρησιμοποιηθεί από τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ ώστε να αποδυναμώσει την Άνγκελα Μέρκελ και την πολιτική σκληρής λιτότητας που πρεσβεύει, εκφράζει με άρθρο του το περιοδικό, Spiegel.
Γράφει το περιοδικό:
«Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αμφισβητεί την Ανγκελα Μέρκελ στον de facto ρόλο της ως του πιο ισχυρού ηγέτη στην Ευρώπη. Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα μπορεί να τον βοηθήσει στον αγώνα του εναντίον της άκαμπτης γερμανικής πολιτικής της λιτότητας».
Και προσθέτει:
«'Ηταν σαφές εδώ και καιρό ότι η πιο ισχυρή ηγέτης της Ευρώπης θα συγκρουόταν τελικά με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, αλλά αυτό συνέβη νωρίτερα από ό,τι ορισμένοι θα ανέμεναν.
Η Επιτροπή του Γιούνκερ δεν έχει κλείσει ακόμα 100 ημέρες και συγκρούσεις μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών έρχονται ήδη στην επιφάνεια. Οι διαφορές πολιτικής είναι στην πρώτη γραμμή, με τον Γιούνκερ να αισθάνεται ότι η Μέρκελ έχει δεσμεύσει την Ευρώπη σε πολιτικές λιτότητας για πάρα πολύ καιρό. Αλλά η σύγκρουση αγγίζει επίσης ένα πιο θεμελιώδες ερώτημα: Ποιος κατέχει την εξουσία στην Ευρώπη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση