ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Υποβαθμίζει την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor's

Share it:
Υποβαθμίζει την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor's

Στην υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από “Β” σε “Β-” προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's, διατηρώντας μάλιστα τη χώρα μας σε credit watch negative, που σημαίνει ότι ενδέχεται να επίκειται και νέα υποβάθμιση στο μέλλον.

Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή του πως η περιορισμένη ρευστότητα που επιβαρύνει τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνάψει συμφωνία για ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης με τους πιστωτές της.

Μάλιστα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω πιέσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας, με τη μορφή απόσυρσης καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, και στο χειρότερο δυνατό σενάριο, με την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και ενδεχομένως με την "εξαίρεση" της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ο οίκος είχε προειδοποιήσει την 29η Ιανουαρίου ότι θα υποβάθμιζε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας, όταν είχε ανακοινώσει πως το θέτει υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική.

Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση