GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια σύμβαση-μαμούθ "ψήνεται" για να ...επισκευαστούν σαράβαλα των Ενόπλων Δυνάμεων!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ . Μια πολύ περίεργη υπόθεση , όπως δείχνουν τα πράγματα, σχολιάζουν αυτές τις ημέρες έγκυροι παρά...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Μια πολύ περίεργη υπόθεση, όπως δείχνουν τα πράγματα, σχολιάζουν αυτές τις ημέρες έγκυροι παράγοντες που ασχολούνται με στρατιωτικά και οικονομικά θέματα.

Όπως μαθαίνει το Press-gr, ορισμένοι κύκλοι καταβάλουν προσπάθειες να προωθήσουν μια μεγάλη σύμβαση, πάρα πολλών εκατομμυρίων (μπορεί να είναι και τριψήφιος ο αριθμός;), για την επισκευή παλαιού στρατιωτικού υλικού το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί, κάτι σα σαράβαλα δηλαδή. Λέγεται ότι γνώστης της υπόθεσης είναι και ο επιχειρηματίας κ. Χρ. Χατζημηνάς. 

 To lobbying είναι κατά τις ίδιες πληροφορίες πολύ έντονο αλλά οι προσπάθειες συναντούν, μέχρι στιγμής, τοίχο στις  αρμόδιες ηγεσίες ιδιαίτερα του υπουργείου Οικονομικών, όσο κι αν φαίνεται ότι γίνονται και εισηγήσεις περί του αντιθέτου. 

Θα είχε ενδιαφέρον βέβαια να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες (τι αφορά, ποια είναι τα ποσά κλπ) ώστε να υπάρχει και μια σαφής και διαφανής εικόνα, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο όπως η τωρινή...

1 σχόλιο

  1. Θα γίνει του Κατρούγκαλου...

    Έπαιξα σκάκι σιμουλτανέ, ταυτόχρονα δηλαδή, με εφτά αντιπάλους, φέρεται να είπε ο Τσίπρας αμέσως μετά τη σύσκεψη με τους Μεγάλους της Ευρώπης. Μισή αλήθεια. Διότι δεν έχει απέναντι -ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνησή του- μόνο τους έξω. Έχει και τους μέσα.

    Οι οποίοι είναι αδίστακτοι, κωλοπετσωμένοι, και δεν πρόκειται να ησυχάσουν αν δεν φθείρουν μέχρις ανατροπής την κυβέρνηση.

    Αφού στη δημοκρατία, όπως ξέρετε, αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως έξοδος, στην οποία ωθούνται οι ταραξίες και οι ανεπιθύμητοι.

    Η υπόθεση Κατρούγκαλου ήρθε να βεβαιώσει του λόγου το ασφαλές. Τη στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και πόλεμο ρευστότητας από το εξωτερικό, στο εσωτερικό έσκασε η «βόμβα», κατασκευασμένη στα γνωστά υπόγεια και από γνωστούς πυροτεχνουργούς. Για τα συστατικά της μίλησε ο ίδιος ο υπουργός, που είδε τον εαυτό του να διασύρεται με το χειρότερο τρόπο, γιατί είχε, λέει, πελάτες απολυμένους σχολικούς φύλακες - σα δεν ντρέπεται, να μην έχει τη Ζήμενς, ή τουλάχιστον την Energa! Αλλά ο στόχος της πάει πολύ πέρα από το να λασπώσει έναν υπουργό του Τσίπρα.

    Οι φυσικοί αυτουργοί διακηρύσσουν ότι αυτό που θέλουν είναι να λάμψει η αλήθεια. Οι ηθικοί αυτουργοί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και φυσικά Ποτάμι, όρμησαν με βουλιμία στο τραπέζι που τους έστησε η δημ(ι)οσίογραφία.

    Και η διαπλοκή ξαπέστειλε το όλον μέχρι το τελευταίο καφενείο ως μείζον ηθικό -για τα κανάλια!!!- θέμα. Με το ίδιο ταρατατζούμ απ’ όλες τις πυροβολαρχίες: Κι αυτοί ίδιοι είναι! Κι αυτοί τα παίρνουν! Κι αυτοί παραβιάζουν νόμους και προφήτες για να γεμίσουν τις τσέπες τους! Γλέντι, όπως καταλαβαίνετε, για κάθε πικραμένο, που δεν μπορεί να το χωνέψει ότι στο Μαξίμου είναι οι ξεβράκωτοι.

    Έτσι (υποθέτουν ότι) θα έχουν πολλαπλά κέρδη. Από τη μια, να φθείρουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης. Να υπονομεύσουν, δηλαδή, την αλήθεια ότι ο Τσίπρας και οι υπουργοί του έχουν καθαρά χέρια και δεν έχουν σχέση με τα κυκλώματα της διαπλοκής. Από την άλλη, μιας και η ελληνική πλευρά προβάλλει ως προνομιακό γι’ αυτήν πεδίο μεταρρυθμίσεων το χτύπημα της διαφθοράς, να δώσουν ένα όπλο στους δανειστές: Εσείς οι διεφθαρμένοι θα τα βάλετε με τη διαφθορά; Και τέλος, να στείλουν ένα μήνυμα στον Τσίπρα: Μην τα βάζεις μαζί μας γιατί θα γίνει του Κατρούγκαλου!

    Αυτό το τελευταίο μην το υποτιμάτε καθόλου. Γιατί αν ο Τσίπρας αποφάσιζε «να τα βρει» με κάποιους από αυτούς, θα βλέπαμε τον Χιώτη (σ.σ τον δημοσιογράφο του «Βήματος» που "σήκωσε" το θέμα) λαντζέρη κι όχι μπουρλοτιέρη.

    Μιας όμως και η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να κόψει τα πλοκάμια της διαπλοκής, και διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία ότι θα αποκαταστήσει τη δημοκρατική και ηθική τάξη στο τοπίο της ενημέρωσης, η υπόθεση Κατρούγκαλου στέλνει ένα μήνυμα και προς τα κει. Αν θέλουν όντως να τελειώνουν μ’ αυτό το καρκίνωμα, με τα συμβόλαια κάθε είδους και με τις εργολαβίες του εκβιασμού, οφείλουν να βιαστούν.

    Γιατί η διαπλοκή δεν επιβλήθηκε και δεν ευδοκίμησε μόνο επειδή εξαγόραζε στόματα και συνειδήσεις.

    Ευδοκίμησε επίσης γιατί φόβιζε ανθρώπους και κυβερνήσεις.

    Κι αν δεν αναλάβει η νέα κυβέρνηση να τελειώνει με τον καρκίνο, τότε είναι σίγουρο ότι θα αναλάβει ο καρκίνος να τελειώνει με τη νέα κυβέρνηση. Η υπόθεση Κατρούγκαλου είναι μόνο η αρχή.. από το βαθύ κόκκινο ..

    Τον επόμενο που θα χτυπήσουν ΟΙ ΑΔΩΝΟΒΟΔΤΙΔΟΜΗΤΣΟΤΑΚΙΔΕΣ θα είναι για τα παραλιακό μέτωπο....βιαστείτε σύντροφοι ΔΕΝ ΞΈΡΕΤΕ με ποιους έχετε να κάνετε ...Ο ΠΡΩΙΝ βασιλεύς αυτή μεγάλη μορφή μαζί τον Αλέξανδρου Λυκουρέζου ΉΤΑΝ ΣΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΊΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΆΛΗ ΒΡΕΤΑΝΊΑ..αυτές οι ΕΛΙΤ ΠΟΥ έχουν γαμήσι τους λαούς της Ευρώπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση