GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κυπριακό στη συνάντηση Κασουλίδη - Λίντινγκτον

Το Κυπριακό θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη, με τον υπουρ...

Το Κυπριακό στη συνάντηση Κασουλίδη - Λίντινγκτον Το Κυπριακό θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη, με τον υπουργό Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέϊβιντ Λίντινγκτον, στο Λονδίνο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Φόρεϊν Όφις και σε αυτήν θα συζητηθούν επίσης οι διμερείς σχέσεις, καθώς και ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα.

Στο μεταξύ, την απογοήτευση της κυπριακής κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει υποστήριξη από ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η αλληλεγγύη μεταξύ εταίρων πρέπει να είναι αμφίδρομη.

Στο θέμα της Ουκρανίας, πρόσθεσε, «η Κύπρος έχει με συνέπεια συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή συναίνεση, υποστηρίζοντας ενεργώς τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστω και αν αυτό, είχε σημαντικό κόστος για την κυπριακή οικονομία».

Αναμένουμε, επισήμανε ο κύριος Χριστοδουλίδης, την ίδια αλληλεγγύη από τους εταίρους μας στην Ένωση σε θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι εντασσόταν στη μακρά πρακτική ισότιμης ενημέρωσης όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος τόνισε ο εκπρόσωπος, δεν μπορεί να αγνοεί κανένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Πίτερ Δρουσιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση