GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επενδύει στην εσωτερική ασφάλεια η Γερμανία

Η Γερμανία θα δαπανήσει περισσότερα τα επόμενα χρόνια στα πεδία της άμυνας και της ασφάλειας αντιδρώντας στην αυξανόμενη παγκόσμια αστά...

Επενδύει στην εσωτερική ασφάλεια η Γερμανία

Η Γερμανία θα δαπανήσει περισσότερα τα επόμενα χρόνια στα πεδία της άμυνας και της ασφάλειας αντιδρώντας στην αυξανόμενη παγκόσμια αστάθεια, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Σόιμπλε δεν διευκρίνισε στη συνέντευξή του που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Bild am Sonntag πόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δαπάνες στις οποίες θα προχωρήσει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή πότε θα αρχίσουν.

«Ασφαλώς θα χρειαστεί να επωμιστούμε υψηλότερες δαπάνες για την άμυνα τα επόμενα χρόνια, με δεδομένες τις πολλαπλές κρίσεις και την αστάθεια σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στην συνέντευξή του που δημοσίευσε η κυριακάτικη έκδοση της Μπιλντ.

«Βραχυπρόθεσμα, δηλαδή την επόμενη χρονιά, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εάν αυξήσεις τον αμυντικό προϋπολογισμό διότι η βιομηχανία απλά δεν μπορεί να παραδώσει μεγάλες αμυντικές παραγγελίες τόσο γρήγορα», διευκρίνισε πάντως ο ίδιος.

Ερωτηθείς ποια υπουργεία μπορούν να αναμένουν αύξηση των προϋπολογισμών τους στο προσεχές μέλλον, ο Σόιμπλε είπε πως έχει υποδείξει ότι η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει σε ένα βαθμό τις δαπάνες για τη χορήγηση αναπτυξιακής βοήθειας.

Δεν διευκρίνισε σε ποιον έκανε την υπόδειξη αυτή.

Σε κάθε περίπτωση η Γερμανία θα χρειαστεί να αυξήσει τις δαπάνες της για την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια διότι «δυστυχώς ο κόσμος έχει γίνει λιγότερο ασφαλής», επέμεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση