GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζιχάντι Τζον: Μα αλήθεια πιστεύετε ότι είμαι εξτρεμιστής;

Ένα περίεργο στοιχείο, μια ηχογράφηση έφτασε στα χέρια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για μια ηχογράφηση που φέρεται να ...

Τζιχάντι Τζον: Μα αλήθεια πιστεύετε ότι είμαι εξτρεμιστής;

Ένα περίεργο στοιχείο, μια ηχογράφηση έφτασε στα χέρια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για μια ηχογράφηση που φέρεται να έκανε ο Μοχάμεντ Εμουατζί, ο άνθρωπος που οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης πιστεύουν ότι βρίσκεται πίσω από τη μάσκα του δημίου του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον.

Με βάση αυτή την ηχογράφηση, που δικηγορικό γραφείο παρέδωσε στη βρετανική ΜΙ5, εκπροσωπώντας τον Εμουατζί, ο 27χρονος Βρετανός, που έχει γεννηθεί στο Κουβέιτ, κατηγορεί την υπηρεσία ότι "βάζει λόγια στο στόμα" του.

Στην καταγραφή αυτή, ο Εμουατζί αναφέρει ότι το 2009, που είχε πάει στην Τανζανία για διακοπές, του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα, τον επιβίβασαν σε ένα αεροπλάνο και τον έστειλαν πίσω στο Άμστερνταμ όπου τον ανέκριναν Βρετανοί πράκτορες κατηγορώντας τον ότι πήγαινε σε στρατόπεδο εξτρεμιστών ισλαμιστών στη Σομαλία για εκπαίδευση.

Στην ηχογράφηση ο Εμουατζί φέρεται να λέει "ο πράκτορας (της ΜΙ5) με κοίταξε και μου είπε: εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι πας στη Σομαλία για εκπαίδευση". Και συνεχίζει: "και του λέω: μετά από όσα σας είπα...σας είπα ότι αυτό που συμβαίνει τώρα εδώ είναι εξτρεμισμός... και αλήθεια τώρα συνεχίζετε να πιστεύετε ότι είμαι εξτρεμιστής;".

Ενώ κλείνει λέγοντας, σύμφωνα με το BBC, ότι οι πράκτορες της ΜΙ5 τον απείλησαν: "θα σε παρακολουθούμε στενά Μοχάμεντ, ήδη το κάνουμε". 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση