GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη προσφυγή των Παλαιστινίων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Oι Παλαιστίνοι θα καταθέσουν την πρώτη τους προσφυγή εναντίον των Ισραηλινών την 1η Απριλίου ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου,...

Η πρώτη προσφυγή των Παλαιστινίων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Oι Παλαιστίνοι θα καταθέσουν την πρώτη τους προσφυγή εναντίον των Ισραηλινών την 1η Απριλίου ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, όπως ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

“Μια από τις σημαντικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε στο επόμενο διάστημα είναι η υποβολή μιας προσφυγής εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την 1η Απριλίου που θα σχετίζεται με τον πρόσφατο πόλεμο στη Γάζα και την εποικιστική δραστηριότητα” των Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε ο Μοχάμεντ Στάγεχ.

Έπειτα από την καταψήφιση ενός σχεδίου ψηφίσματος που προέβλεπε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη σε διάστημα τριών μηνών, οι Παλαιστίνιοι υλοποίησαν τον Ιανουάριο μια απειλή που είχαν εκφράσει εδώ και πολύ καιρό και άρχισαν τη διαδικασία ένταξής τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με στόχο, όπως διατυμπάνιζαν, να προσφύγουν εναντίον της ισραηλινής ηγεσίας για “εγκλήματα πολέμου”, κυρίως στη Λωρίδα της Γάζας, που καταστράφηκε το καλοκαίρι του 2014 από μία νέα ισραηλινή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2.200 Παλαιστινίων.

Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις, ενώ βασίζονται επίσης και στα συμπεράσματα, που αναμένουν στα τέλη Μαρτίου, της έρευνας του ΟΗΕ για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση