GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο φως άλλες δύο υποθέσεις (από τους δήμους Λαυρίου και Άρτας) για τον Γ. Κατρούγκαλο!

Δύο νέες υποθέσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας εμπλέκοντας ως δικηγόρο τον Γ. Κατρούγκαλο  μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφα...

Δύο νέες υποθέσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας εμπλέκοντας ως δικηγόρο τον Γ. Κατρούγκαλο  μια ημέρα μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του δήμου Λάρισας προς το δικηγορικό γραφείο του υπουργού για υποβολή προσφυγής κατά απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
Η πρώτη περίπτωση αφορά  μετεκλογική ανάθεση στην δικηγορική εταιρεία αυτή τη φορά από τον δήμο Λαυρεωτικής.
Στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η οικονομική επιτροπή του δήμου Λαυρεωτικής σε συνεδρίαση της 20ης Φεβρουαρίου ανέθεσε στην εταιρεία «Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας και Συνεργάτες» την εκπόνηση υπομνημάτων για το θέμα της επέκτασης της αρμοδιότητας και των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Τηλεθέρμανσης δήμου Λαυρεωτικής. Ενδιαφέρον έχει ότι από την εταιρεία αυτή ο κ. κατρούγκαλος δήλωσε ότι είχε αποχωρήσει μετά τις ευρωεκλογές...



Συγκεκριμένα η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου αφορά τον «όρισµο πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπόνηση εκ µέρους του ∆ήµου Λαυρεωτικής υποµνηµάτων επί των προσφυγών που ασκήθηκαν ενώπιον του Γραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής κατά της αρ.225/2014 απόφασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου Λαυρεωτικής για την επέκταση της αρµοδιότητας και των διοικητικών ορίων της ∆ΕΥΑΤΗΛ».
Όσο για την αμοιβή του δικηγόρου αναφέρεται ότι «θα καθορισθεί µε απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Λαυρεωτικής, σύµφωνα µε το άρθρο 281, παρ.3 του Ν.3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα ∆ήµων και Κοινοτήτων».
Διαβάστε εδώ όλη την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λαυρεωτικής

Επίσης ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναλάβει την προσφυγή στο ΣτΕ κατά υπουργικής απόφασης για αναστολή τμημάτων της ΔΟΥ Άρτας.
Η υπόθεση για το δήμο Αρταίων ξεκινά από το 2013 όταν ο δήμος αναθέτει στον κ.  Κατρούγκαλο, ο οποίος τότε εργαζόταν ως δικηγόρος, να ασχοληθεί με την υπόθεση ασκήσεως ή μη αιτήσεως ακυρώσεως και αναστολής ενώπιον Συµβουλίου Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για την αναστολή λειτουργίας τµηµάτων ελέγχου και δικαστικού της ∆ΟΥ Άρτας και ένταξή τους στη ∆ΟΥ Πρέβεζας».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο Αρταίων πριν από περίπου ένα μήνα το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Κατρούγκαλου ζήτησε από τον δήμο να τροποποιήσει την απόφαση καθώς πλέον τελεί σε αναστολή από τα δικηγορικά του καθήκοντα και αν το επιθυμεί να επιλέξει κάποιον από τους υπόλοιπους συνεργάτες του υπουργού.
Το ζήτημα εξέτασε το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη, 18 Μαρτίου, και ενέκρινε τη σχετική απόφαση του δημάρχου αποφασίζοντας με την υπόθεση να ασχοληθεί η κυρία Λαµπρινή Μπρέστα και η κυρία Λαϊνά Κατερίνα.

Το επίμαχο τμήμα της απόφασης αναφέρει τα εξής:
Ορίζει δικαστικούς πληρεξούσιους δικηγόρους τις κκ Λαµπρινή Μπρέστα µε αριθµό µητρώου ∆.Σ.Α. 22006 και Λαϊνά Κατερίνα µε αριθµό µητρώου ∆.Σ.Α. 24251, προκειµένου να εκπροσωπήσουν το ∆ήµο µας σε υπόθεση που αφορά την άσκηση ή µη αίτησης ακύρωσης και αναστολής ενώπιον Συµβουλίου Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για την αναστολή λειτουργίας τµηµάτων ελέγχου και δικαστικού της ∆ΟΥ Άρτας και ένταξή του στη
3 ∆ΟΥ Πρέβεζας αντί του ∆ικηγόρου κου Κατρούγκαλου καθώς πλέον τελεί σε αναστολή από τα δικηγορικά του καθήκοντα και ως προς το οικονοµικό αντικείµενο το οποίο ορίζεται πλέον στα 982 ευρώ πλέον ΦΠΑ23% ήτοι να παραστούν και να εκπροσωπήσουν το ∆ήµο µας είτε από κοινού είτε η κάθε µια χωριστά την 5-3-2015 και σε κάθε µετ' αναβολή δικάσιµο ενώπιον του Συµβουλίου της Επικρατείας.
Διαβάστε όλη την απόφαση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση