GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος, ήταν υποθετικό σενάριο

Κατηγορηματικά απέρριψε την κριτική του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, περί σπατάλης χρόνου από την ελληνική πλευρά ο ...

Βαρουφάκης: Δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος, ήταν υποθετικό σενάριο
Κατηγορηματικά απέρριψε την κριτική του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, περί σπατάλης χρόνου από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, η κυβέρνηση δεν έχασε καθόλου χρόνο, αλλά αντίθετα ανταποκρίθηκε τάχιστα στα προβλήματα που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα την Τετάρτη, την οποία ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα διευκολύνει τους θεσμούς στο έργο τους όπως μπορεί, προκειμένου να τους δώσει τις πληροφορίες που χρειάζονται, όμως δε θα τους επιτρέψει να επιβάλουν προγράμματα που απέτυχαν. “Η εικόνα των τριών θεσμών να μας επιβάλουν ως άλλο παιχνίδι εξουσίας αυτό που θέλουν, αυτό δεν υπάρχει πια”, διεμήνυσε.

Αναφορικά με τη λίστα των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, ξεκαθάρισε ότι αυτή δεν είναι η τελική λίστα, αλλά επτά “παραδείγματα”, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ένα πακέτο 6-7 ακόμα μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της Corriere della Sera, στο οποίο φέρεται να μίλησε ο ίδιος για δημοψήφισμα ή προσφυγή στις κάλπες, κατηγόρησε την εφημερίδα και τον δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, καθώς όπως είπε πιέστηκε να απαντήσει στην ερώτηση, τι θα συνέβαινε αν οι εταίροι απέρριπταν όλες τις προτάσεις του, αν και, όπως επεσήμανε, είναι μία εντελώς υποθετική ερώτηση, αφού ήδη οι εταίροι δεν έχουν αρνηθεί καμία από τις προτάσεις, απλώς ζητούν εξειδίκευση.

Όπως εξήγησε, απάντησε στο δημοσιογράφο ότι, στο εντελώς υποθετικό σενάριο στο οποίο αναφερόταν, τότε θα ήταν υπεύθυνο η κυβέρνηση να καταφύγει στη λαϊκή εντολή, είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών, και η εφημερίδα επέλεξε να προβάλει ως τίτλο της συνέντευξης το υποθετικό αυτό σενάριο. Ξεκαθάρισε μάλιστα κατηγορηματικά πως “δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος”, από τη στιγμή που οι εταίροι δεν απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις.

Ερωτηθείς αν δέχθηκε ποτέ επίθεση από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με τις ελληνικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ήταν κάθετος: “Ο κ. Σόιμπλε δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ και αυτό δε συνέβη ούτε σήμερα, η απάντηση που του έδωσα πιστεύω ότι τον κάλυψε, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε και τον ίδιο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση