GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή του Αϊνστάιν που μιλάει για το Θεό βγήκε στο σφυρί

Μια επιστολή γραμμένη στα ιταλικά από τον ίδιο τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, στην οποία ο ιδιοφυής επιστήμονας υπερασπίζεται τη θεωρία της Σχετ...

Επιστολή του Αϊνστάιν που μιλάει για το Θεό βγήκε στο σφυρί
Μια επιστολή γραμμένη στα ιταλικά από τον ίδιο τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, στην οποία ο ιδιοφυής επιστήμονας υπερασπίζεται τη θεωρία της Σχετικότητας και αναφέρεται στο "Θεό" ως επιστημονική έννοια πωλήθηκε έναντι 66.520 ευρώ σε μια δημοπρασία.
 
Η επιστολή εστάλη το 1925 στον ιταλό ηλεκτρολόγο μηχανικό Giovanni Giorgi και μέσα σε αυτή ο Αϊνστάιν υπερασπίζεται τη θεωρία της σχετικότητας έναντι των έντονων κριτικών που είχε δεχτεί.
 
Στο κείμενο που είχε γραφτεί στα ιταλικά, ο Αϊνστάιν μιλάει ακόμη και για το "Θεό" ως μια επιστημονική έννοια, παρότι ο ίδιος δεν πίστευε σε θεότητες, γράφει η Daily Mail.
 
Η επιστολή γράφτηκε ως απάντηση στην κριτική που δέχτηκε ο επιστήμονας από τον αμερικανό φυσικό Dayton Miller, ο οποίος προσπάθησε να διαψεύσει τη θεωρία του με μια σειρά πειραμάτων.
 
Απορρίπτοντας τα ευρήματά του, ο Αϊνστάιν έγραψε στο Giorgi: "Συμφωνώ με την άποψή σας για το γεγονός ότι η κίνηση του αιθέρα με έναν μαθηματικό τύπο τόσο υψηλό είναι ιδιαίτερα αδύνατη". 
"Ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο με περισσότερη ευφυΐα και κομψότητα. Έχετε δίκιο να συγκρίνετε με τις εργασίες του Miller τους νόμους της εκτροπής".
"Η θεωρία Stokes-Planck είναι πολύ τεχνητή και δε μπορεί –κατά τη γνώμη μου- να εξηγήσει αυτό το νόμο της εκτροπής". 
"Θα ήμουν πολύ περίεργος να μάθω την πραγματική αιτία του φαινομένου Miller… Δεν αμφιβάλω για την εγκυρότητα της θεωρίας της σχετικότητας".
 
Παρότι ο Αϊνστάιν γνώριζε άπταιστα ιταλικά, αφού είχε ζήσει με την οικογένειά του στην Ιταλία στα μέσα του 1890, επιστολές του ιδίου στην ιταλική γλώσσα είναι πολύ σπάνιες. 
 
Εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών RR Auction στη Βοστόνη δήλωσε σχετικά: "Το σπουδαίο αυτό γράμμα είναι γεμάτο με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο. Κάθε πρόταση περιέχει μια αποκαλυπτική στροφή και θα μπορούσε κανείς να τις ερμηνεύσει στο πλαίσιο της ζωής και του έργου του Αϊνστάιν. Το γεγονός ότι έχει γραφτεί στα ιταλικά αποτελεί από μόνο του ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Η οικογένεια του Αϊνστάιν είχε μετακομίσει στην Ιταλία για μερικά χρόνια στα μέσα του 1890 και παρότι ο ίδιος μιλούσε πάρα πολύ καλά ιταλικά, σπάνια βλέπουμε γράμματά του στην ιταλική γλώσσα".
 
"Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η σθεναρή του στάση, υπερασπιζόμενος τη θεωρία της σχετικότητας στο κλείσιμο της επιστολής, καθώς επίσης και η αναφορά του στο Θεό, ως δημιουργό. Παρότι ο ίδιος δεν πίστευε σε κάποια θεότητα, δεν ήταν αντίθετος στο να μιλά για το Θεό σε ένα επιστημονικό πλαίσιο, συζητώντας για διαφορετικές ερμηνείες της κβαντικής φυσικής" πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση