GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραγασάκης: Ναι στις παραχωρήσεις όχι στην προδοσία του λαού

Eίμαστε έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις όμως δεν θα προδώσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού, δήλωσε στην στην εφημερίδα Les Echos ο αντιπρόεδ...

Δραγασάκης: Ναι στις παραχωρήσεις όχι στην προδοσία του λαού

Eίμαστε έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις όμως δεν θα προδώσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού, δήλωσε στην στην εφημερίδα Les Echos ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
"Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αρνούνται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να προδώσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι στη λιτότητα" σημειώνει. 
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η Ελλάδα είναι σε θέση να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% για το 2015, το οποίο όπως τονίζει πρέπει να είναι έτος σταθεροποίησης. "Μέχρι στιγμής έχουμε τιμήσει όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις, όμως για να συνεχίσουμε να το κάνουμε, χρειαζόμαστε τη συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών. Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε, οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή που γνωρίζετε. Είμαστε σε μια περίοδο μετάβασης που πρέπει να οδηγήσει σε μια νέα σύμβαση με την Ε.Ε.", επισημαίνει. 
Παράλληλα υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει διαπιστώσει την απαραίτητη συνεργασία προκειμένου να υπάρξει αυτή η σταθερότητα. "Λυπούμαστε που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μας αφήνουν να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Τα νομοσχέδια μας είναι έτοιμα για να κατατεθούν στη Βουλή. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τους εταίρους μας. Σήμερα για πρώτη φορά εδώ και καιρό η κυβέρνηση έχει τη μαζική στήριξη του ελληνικού λαού και η κοινωνία βλέπει με ελπίδα το μέλλον. Αυτό, θεωρούμε ότι θα πρέπει να μας αφήσουν να το πραγματοποιήσουμε».
Τέλος ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις τριγωνικές συναλλαγές.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση