GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Γαλάζια" μαχαίρια: Διχάστηκε η ΝΔ. Σαμαρικοί αποδοκίμασαν την Μπακογιάννη...

Η βουλευτής Α Αθήνας προκάλεσε ευθέως τον κ.  Σαμαρά να πάει σε συνέδριο και να μη φοβάται αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Στο συνέδριο επιμένο...

Η βουλευτής Α Αθήνας προκάλεσε ευθέως τον κ.  Σαμαρά να πάει σε συνέδριο και να μη φοβάται αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Στο συνέδριο επιμένουν στελέχη, οι προεδρικοί επιχειρούν ελιγμό με επίκληση του τακτικού συνεδρίου του 2016. Η σειρά των ομιλητών ενόχλησε τους διαφωνούντες, τους οποίους έβαλαν στο τέλος... 

Οι τόνοι στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ανέβηκαν  με αφορμή το αίτημα για συνέδριο, στο οποίο επέμειναν στελέχη διαφόρων τάσεων, με τους προεδρικούς να επιχειρούν ελιγμό με επίκληση του τακτικού συνεδρίου του 2016, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί το οδοιπορικό στην κοινωνία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Η Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε ευθέως τον πρόεδρο της Ν.Δ να πάει σε συνέδριο και να μη φοβάται το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας. “Ο κ.Σαμαράς φοβάται το συνέδριο μην τεθεί θέμα ηγεσίας. Σε ένα συνέδριο όμως ή θα βγει ο Σαμαράς ενισχυμένος ή θα βγει ένας νέος ισχυρός αρχηγός” είπε η βουλευτής Α' Αθήνας.
Στο σημείο αυτό τη διέκοψαν επανειλημμένα φωνές αποδοκιμασίας σαμαρικών (έξι με δέκα και μάλιστα όχι όλοι μέλη της ΠΕ, δυο - τρεις σύμφωνα με το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη). “Έχουμε αρχηγό εκλεγμένο από το λαό, σταματήστε πια, σας ξέρουμε” ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν από τους σαμαρικούς.
“Δε μιλάμε με κράχτες, μιλάμε με επιχειρήματα” απάντησε η κ. Μπακογιάννη, η οποία πάντως κατά ορισμένες πηγές δέχθηκε και αρκετά χειροκροτήματα.

Η σειρά των ομιλητών και ειδικότερα το γεγονός ότι ο λόγος δόθηκε με ορισμένες εξαιρέσεις πρώτα σε σαμαρικά στελέχη ενόχλησε διαφωνούντες και πολλούς καραμανλικούς. Μετά τις πρώτες πέντε ώρες αποχώρησε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος αρχικά σχεδίαζε να μιλήσει, εμφανώς ενοχλημένος από τη διαδικασία και τη μετάθεση των “ενοχλητικών” ομιλητών τις νυχτερινές ώρες.
Αφόυ είχε αποχωρήσει ο κ.Δένδιας, συμπτωματικά ανακοινώθηκε η πρόσκληση του στο βήμα των ομιλητών.

Ο καυγάς για το μιζανπλι: Ευθεία επίθεση στην κ. Μπακογιάννη και έμμεση στο Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

“Εγώ σε στήριξα Ντόρα το 2009 απέναντι στο Σαμαρά, ήταν καλά τότε ε; Ήμουν καλός εγώ τότε ε; Αλλά πάνω από όλα είναι η Ν.Δ και θέλω να είμαι δίκαιος: Κάποιοι με ψέματα θέλουν τη φατσούλα τους στα ΜΜΕ και επικαλούνται τάχαμου το συνέδριο. Οι αρχηγίσκοι της δεκάρας. Παλικαρίσια λοιπόν όποιος θέλει εδώ και όχι φωτό με το μαλλί μινζαπλι φτιαγμένο. Εδώ είναι το όργανο όχι τα κανάλια και το σταρ σύστεμ. Δεν υπάρχουν ύπατοι και ανθύπατοι υπάρχουν όργανα” είπε ο κ. Γιακουμάτος.
“Τι λές κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που παραιτήθηκε ο κάδε αρχηγός της Ν.Δ μετά από κάθε ήττα; Το 2000 ο Κώστας Καραμανλής ευτυχώς δεν παραιτήθηκε. Ο Μητσοτάκης το 1993 παραιτήθηκε και λίγους μήνες αργότερα είπε ότι ήταν λάθος και ήταν λάθος” πρόσθεσε. Χαρακτήρισε θετικές τις πρωτοβουλίες που είχε ανακοινώσει ο κ.Σαμαράς στην ΚΟ και ειδικά για την εκλογή βουλευτών σε όργανα ειδικά με μονοσταυρία και επανέλαβε τις κατηγορίες για “σπέκουλα με προβοκάτσιες από άσπονδους φίλους συναδέλφους μου υπουργούς όταν ήμασταν στην κυβέρνηση”.

Με αφορμή μία φράση του κ.Γιακουμάτου ξεκίνησε την ομιλία του (λίγη ώρα αργότερα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Να πω κάτι να αστειευτώ. Τι είναι το μιζανπλι; Να μας βοηθήσουν οι κυρίες”, είπε. “Κάνω έκκληση δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική εσωστρέφεια”, πρόσθεσε με νόημα. Σημείωσε ωστόσο: “Οφείλω να πω όμως ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση Κάποιοι τράβαγαν το κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από τη δική μας παράταξη. Δε με προβληματίζει το 28% που πήραμε, υπό συνθήκες είναι ένα καλό ποσοστό. Με προβληματίζει τι κρύβεται πίσω από αυτό”. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην απώλεια ψήφων από τις παραγωγικές ηλικίες. “Δεν είναι δεδομένο ότι θα καρπωθούμε τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει αγώνα. Δεν είναι κακό στη συζήτηση που ακολουθεί να επαναοριοθετήσουμε και την ιδεολογία μας. Το έκτακτο συνέδριο σε καμία περίπτωση δε σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού. Οι εξελίξεις στη χώρα ίσως να είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι”, κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κυρίζογλου επίσης ήταν σε γραμμή Σαμαρά. “Δεν μου αρέσουν οι ζυμώσεις, οι μαλάξεις. Η γραμματεία αυτοδιοίκησης της ΝΔ να εκλέγεται από εκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη δημάρχους και όχι από τον πρόεδρο. (έκανε δεκτή την πρόταση ο κ. Σαμαράς). Όσοι ενδιαφέρονται να το δηλώσουν στα όργανα και όχι λήψη αποφάσεων στις ταβέρνες. Κάποια πρωτοπαλίκαρα και καπεταναίοι της ήττας του 2009 και του 2015 θέλουν να πλήξουν τη ΝΔ και την ενότητά της αλλά δεν το λένε. Ζυμώνονται στα ΜΜΕ και σε γεύματα. Είναι αγνώμονες, αχάριστοι, ιδιοτελείς. Τους ξέρουν καλά οι πολίτες και εμείς τα μέλη της ΝΔ που δεν είμαστε λωτοφάγοι».
“Οταν είπαν στο Ναπολέοντα ότι ένας στρατηγός του τον υπονομεύει, εκείνος απάντησε “γιατί, τι ευεργεσία του έκανα;” είπε με νόημα το σαμαρικό μέλος της ΠΕ Γιώργος Αδαμούλης προσθέτοντας: “Αδιαμφισβήτητος ηγέτης ο Α. Σαμαράς. Όχι στους βαρόνους και στα τζάκια”.
Επίσης άλλο μέλος της Π.Ε που πήρε το λόγο, ο Κώστας Τάπρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είπε: «Υπουργοί έδιναν τις εντολές , οι βουλευτές ψήφιζαν. Ενότητα και στήριξη στον Σαμαρά και τίποτα άλλο».

Τη δημιουργία τάσεων συγκροτημένων στη Ν.Δ πρότεινε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Επανίδρυση της σχέσης της Ν.Δ με την κοινωνία, ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, σημειώνοντας ότι όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε το πρώτο συνέδριο στη Χαλκιδική αυτή είναι η καλύτερη λύση και τώρα. Αναφέρθηκε δηλαδή σε έκτακτο συνέδριο. “Καθαρές κουβέντες, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, είναι κρίσιμες ώρες και πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Όχι σε προσωπικές στρατηγικές, κανένας χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, είπε.

Γενικό προσκλητήριο και ευρύτατο κάλεσμα σε κεντροδεξιές δυνάμεις ζήτησε η Όλγα Κεφαλογιάννη και πρότεινε δύο εργασίας. Μία η οποία να παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και να εκπονήσει ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και μία δεύτερη για να ασχοληθεί με τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ,“αφού περάσουμε όλα τα στάδια που περιγράφει πρόεδρος με το οδοιπορικό στην κοινωνία να πάμε σε συνέδριο σε δεύτερο χρόνο προετοιμασμένοι και οργανωμένοι”.

Να πραγματοποιηθούν βεβαίως συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα οι οποίες όμως να καταλήξουν σε συνέδριο ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, χωρίς να προσδιορίζει το χρόνο και εάν εννοεί έκτακτο ή τακτικό.

“Οι αλλαγές είναι μονόδρομος, όχι σε αλλαγή ηγεσίας όχι σε προσωπικές στρατηγικές όχι συζητήσεις σε δείπνα όχι συζητήσεις σε γραφεία Δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση σε αυτά. Να ανοίξει το παιχνίδι να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Και εγγυητής στην πορεία προς το συνέδριο είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι εκλεγμένος αρχηγός από τη βάση και έχει απόλυτη λαϊκή νομιμοποίηση”, πρόσθεσε.

1 σχόλιο

  1. Και ξαφνικά θυμήθηκα τον συμπολίτη μου Βασίλη Καρρά και μη με ρωτάτε γιατί...

    https://www.youtube.com/watch?v=JbaKz6I5SFo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση