GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο έγγραφο από τον δήμο Λάρισας "στριμώχνει" κι άλλο τον Γ. Κατρούγκαλο. Τι απαντά ο ίδιος...

Μία νέα υπόθεση, την οποία ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλο έρχεται στο φως, εν μέσω αντιπαραθέσεων που έχει ήδη προκαλέσ...

Μία νέα υπόθεση, την οποία ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλο έρχεται στο φως, εν μέσω αντιπαραθέσεων που έχει ήδη προκαλέσει δημοσίευμα. Δήμος προσέλαβε το γραφείο του για να κάνει προσφυγή...
Συνέχεια στην υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλου δίνει νέο έγγραφο που έρχεται στη δημοσιότητα, βάσει του οποίου προκύπτει πως ο Δήμος Λάρισας ανέθεσε υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου μετά την υπουργοποίησή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr, το γεγονός πως ο Γ.Κατρούγκαλος ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα, δεν εμπόδισε τον δήμο Λαρισαίων να αναθέσει στο γραφείο του «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» την εντολή για άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.
Το συγκεκριμένο έγγραφο έρχεται σε συνέχεια των αποκαλύψεων από το Βήμα της Κυριακής, των εξηγήσεων που έδωσε ο Γ.Κατρούγκαλος και της πολιτικής κόντρας που έχει ξεσπάσει.
Ο ίδιος, πάντως, ήδη από χθες έχει δηλώσει ότι σταμάτησε να ασκεί τη δικηγορία από την περασμένη άνοιξη όταν και εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάψευση ότι έγινε ανάθεση στην δικηγορική εταιρεία «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» από το Δήμο Λαρισαίων, υπόθεσης ενώ ήταν υπουργός προχωράει με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr, ο κ. Κατρούγκαλος.
Όπως τονίζει η ανάθεση είχε γίνει πολύ πριν αναλάβει τα υπουργικά του καθήκοντα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014. Προσθέτει, δε, ότι η απόφαση του Φεβρουαρίου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων αφορά την ανάθεση της ίδιας υπόθεσης προσφυγής κατά της απόφασης της πρώην Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας η οποία έκρινε παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου, σε άλλο δικηγόρο. Προσθέτει, δε, ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει ανάθεση καθώς η εταιρεία «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» μετά τις 27.1.2015 και την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων από τον ίδιο, δεν υφίσταται
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:
«Αναφορικά με την απόφαση της από 12.2.2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για ανάθεση του Δήμου στην εταιρεία «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ενώ ήμουν υπουργός καθόσον μετά τις 27 Ιανουαρίου και την ανάληψη των υπουργικών μου καθηκόντων η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υφίσταται. Η αλήθεια είναι ότι, όπως αναφέρεται και στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η ανάθεση αυτή έγινε πολύ πριν αναλάβω υπουργικά καθήκοντα και συγκεκριμένα στις 22.10.2014, ενώ στις 12.2.2015, καθόσον, όπως προείπα, η εταιρεία δεν υφίσταται, η υπόθεση ανατίθεται σε άλλη δικηγόρο».

2 σχόλια

  1. Το δεύτερο μεγάλο χτύπημα κατά στελέχους της κυβέρνησης ήταν για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο από το… ψυχάρειο ΒΗΜΑ....

    Ο τίτλος του δημοσιεύματος «O Κατρούγκαλος υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο με προμήθεια 12%» δεν έχει ουδεμία σχέση με το περιεχόμενο του ρεπορτάζ.

    Ο συντάκτης του άρθρου παρέα με τον κυλατζή της εφημερίδας διαγωνίστηκαν στην εύρεση του πιο κίτρινου τίτλου για να πουλήσουν το προϊόν τους.

    Η λανθασμένη πληροφορία επίσης στον υπότιτλο της εφημερίδας ότι ο κ. Κατρούγκαλος εξελέγη βουλευτής στις εκλογές (είναι ευρωβουλευτής, από την οποία θέση παραιτήθηκε όταν έγινε υπουργός) θα ήταν αφορμή στο λαμπράκειο Βήμα για απόλυση του συντάκτη, του αρχισυντάκτη και του διευθυντή της εφημερίδας. Προφανώς όλοι μαζί θα ήταν απασχολημένοι στην Αθηναϊκή λέσχη....

    Αφήστε που υπάρχει και το επιχείρημα της κοινής λογικής. Αν κάποιος αποταθεί σε ένα δικηγορικό γραφείο για να προσβάλει την απόφαση της απόλυσής του δικαστικά, πληρώνει το δικηγορικό γραφείο για την εξέλιξη της δίκης.

    Αν τελικά επαναπροσληφθεί με νόμο, η δίκη ακυρώνεται και δεν συντρέχει λόγος να πληρωθεί το δικηγορικό γραφείο.

    Θέλετε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Ο ίδιος ο υπουργός έχει πει ότι οι επαναπροσληφθέντες θα επιστρέψουν στις δουλειές τους χωρίς αποζημίωση. Και το 12% του μηδέν, παραμένει μηδέν…

    Ψιλά γράμματα. Το σύστημα ακονίζει τα δόντια του και θέλει αίμα. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα…΄΄

    ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΆΝΕ??? ΓΙΑ ΕΜΦΎΛΙΟ ..ΜΑΚΆΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι.Και Μας μιλανε - το πιο ωραιο - περι...ΗΘΙΚΗΣ! Μμμμααααλιστα..
    Απο την εφημεριδα ...που ειχε και την"αποκλειστικοτητα" των σχολιων του ΕΡΝΤΟΓΑΝ στο..αυτι του Καραμανλη & υπο την υπογραφη ΨΥΧΑΡΗ ΜΑΛΙΣΤΑ(!)οταν εγκαινιαστηκε το νεο μουσειο της Ακροπολης το'07...που δεν ειχε πατησει καν το ποδι του , αν θυμαστε.Και μετα ειχε αρθρογραφησει ο ιδιος ο ψυχαρης στο ΒΗΜΑ...και μας ζηταγε και τα ΡΕΣΤΑ !! "Δημοσιογραφοι" σου λεει.Τι να λεμε τωρα..ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΙΑ.ΑΞΙΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση