GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολλοί νομίζουν πως η Υεμένη είναι πολύ μακριά...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://www.nikosklitsikas.gr/ Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου είν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου είναι καταιγιστικές και ραγδαίες.
Στην πατρίδα μας, τόσο τα ΜΜΕ όσο και το πολιτικό προσωπικό, δεν θεωρούν σημαντική την...
“ενασχόληση” με τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον λαών στην περιοχή μας.
Ας δούμε την εξέλιξη των γεγονότων, ως τη σημερινή γενοκτονία του λαού της Υεμένης.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ο χωροφύλακας της “δύσης” στην περιοχή, συντονίζουν τις μεσαιωνικές σκοταδιστικές μοναρχίες των Αράβων δικτατόρων και μαζί με την Τουρκία, αφού ναυάγησε η “Αραβική άνοιξη made in USA” και η πενταετής ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας -και δυστυχώς εγκωμιάστηκε από μέρος της λεγόμενης “ανανεωτικής αριστεράς”- εξαπέλυσαν επίθεση στον Λαό της Υεμένης.
Ο πρώην "πρόεδρος” της Υεμένης Saleh, παρέδωσε τη χώρα στις ΗΠΑ, οι οποίες με τη σειρά τους εναπόθεσαν το καθήκον του της διευθέτησης των εσωτερικών υποθέσεων της Υεμένης στο μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, μιας και είναι το προτεκτοράτο -μαζί με το Κατάρ- που καθοδηγείται από το σιωνιστικό-ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ.
Μετά από μια διαρκή λαϊκή εξέγερση (ας μην ξεχνάμε πως κάποτε υπήρχε η Λαϊκή Δημοκρατία της Υεμένης), που διάρκεσε πολλά χρόνια, τα στελέχη του διεφθαρμένου καθεστώτος της Υεμένης τράπηκαν σε φυγή και βρήκαν καταφύγιο στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Πρόκειται για τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, τα οποία μαζί με το Ισραήλ και την Τουρκία θεμελίωσαν το “Ισλαμικό κράτος”, τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπαθούν να λυγίσουν τον Συριακό λαό, με τη χρηματοδότηση, πολιτική στήριξη και εξοπλισμό από την "πολιτισμένη” δύση και τώρα με τις ευλογίες της δύσης βομβαρδίζουν την Υεμένη.
Όλοι γνωρίζουν και δεν πρόκειται για κανένα μυστικό, πως Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ με την πλήρη υποστήριξη του Ισραήλ, αποτελούν τις βάσεις από τις οποίες εξορμούν εναντίον της Συρίας οι χιλιάδες μισθοφόροι, οι ίδιοι που χρησιμοποιήθηκαν στο Κόσοβο, την Τσετσενία, το Αφγανιζτάν, το Ιράκ, τη Λιβύη... Περιέργως, αν και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη οι ηγέτες της ΕΕ εμφανίζονται ως διώκτες των αποκεφαλιστών, δήθεν σκληρών ισλαμιστών, δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο -οικονομικό εμπάργκο, αποφάσεις ΟΗΕ-, αλλά αντιθέτως είναι προνομιακοί συνομιλητές των τρομοκρατών. Ταυτοχρόνως τα δικτατορικά αραβικά καθεστώτα -δεν σήκωσαν ούτε καν φωνή διαμαρτυρίας όταν το Ισραήλ δολοφονούσε παιδιά στη Γάζα- αγοράζουν ("επενδύουν" το βαπτίζουν οι τραπεζίτες) τη μισή Ευρώπη.
Κι η Ελλάδα συμμετέχει σ' αυτή τη γενοκτονία των λαών της Μέσης Ανατολής. Από την εποχή Αβραμόπουλου και μετέπειτα Βενιζέλου στο ΥΠΕΞ, η Ελλάδα συμμετέχει στους “Φίλους της Συρίας” (πολιτικό προσωπείο των τρομοκρατών-τζιχαντιστών) που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη και  μάλιστα συνεργάζεται με το ψευδοκράτος της λεγόμενης βόρειας Κύπρου, το προτεκτοράτο Κόσοβο, τα Σκόπια που χρησιμοποιούν την ονομασία “Μακεδονία”. Μάλιστα η Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απέλασαν την πρέσβειρα της Συρίας από την πατρίδα μας. Η νέα κυβέρνηση τηρεί σιωπή ιχθύος και δεν παίρνει κάποια πρωτοβουλία για να λήξει η ελληνική επιθετική πολιτική απέναντι στην Συρία, ταυτιζόμενη με τα τουρκικά συμφέροντα κι εγκαταλείποντας τους Ελληνορθόδοξους στο λεπίδι των τζιχαντιστών.
Αν είχαμε την Ουκρανία στη θέση της Υεμένης και τη Ρωσία στη θέση της Σαουδικής Αραβίας, σκέφτεστε τι πύρινους λόγους θα βλέπαμε από το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ, τους υπαλλήλους των τραπεζιτών, αλλά κι από τους “δημοσιογράφους”-αναλυτές;
Και το παραπάνω “παράδειγμα” θα πρέπει να συμπληρωθεί με τη βασική διαφορά: η Ουκρανία ήταν πλήρως ενσωματωμένη στην Σοβιετική Ένωση, ενώ η Υεμένη δεν είχε καμία τέτοια σχέση με τη χώρα που ηγείται των βομβαρδισμών και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου, την Σαουδική Αραβία όπου ο μονάρχης-δικτάτορας ΔΙΟΡΙΖΕΙ την Βουλή της χώρας του κι οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν αυτοκίνητα ή να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς τη συνοδεία του συζύγου...
Τα ΜΜΕ κι οι δήθεν δημοκρατικές κυβερνήσεις της “πολιτισμένης” δύσης κι ειδικότερα της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι οι πραγματικοί εντολείς για την γενοκτονία στην Υεμένη. Τα ΜΜΕ εμφανίζουν τον Νετανιάχου και τους άραβες δικτάτορες ως αγγέλους, τους δε λαούς που αγωνίζονται για την πατρίδα τους ως διεστραμμένους. Εμφανίζουν μια ιμπεριαλιστική επίθεση και ως θρησκευτική διαμάχη, με μοναδικό σκοπό να επαναφέρουν στην εξουσία στην Υεμένη τον αιμοσταγή Rabbih Manṣūr Hādī.
Στις 25 Μάρτη 2015, ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση από αέρα και στεριά εναντίον της Υεμένης από την Σαουδική Αραβία, με την υποστήριξη 10 αραβικών χωρών, της Τουρκίας και του Ισραήλ. Σ' αυτή την παραβίαση κάθε ίχνους διεθνούς δικαίου, σ' αυτό το διεθνές έγκλημα δεν συμμετέχει η Συρία και το Ιράκ, αναμένοντας να έρθει κι η δική τους σειρά...
Ο ηγέτης της Υεμένης Abdel Malik al-Houthi, έστειλε σαφές μήνυμα στους εισβολείς: "Όποιος ξένος τολμήσει να εισβάλλει στην πατρίδα μας, πρέπει να γνωρίζει ότι η Υεμένη θα γίνει το νεκροταφείο του"
Κι όποιος αγωνίζεται για την πατρίδα του, για τη γη του, έχει μαζί του το δίκιο. Η “απάντηση” του λαού της Υεμένης θα είναι αμείλικτη!




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση