GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος από τις δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου για την «ανυπόγραφη» συμφωνία του Eurogroup

«Η συμφωνία στο Eurogroup είναι ανυπόγραφη και δεν κυρώθηκε από την Βουλή!» Αυτό δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας το πρωί στην "κοιν...

«Η συμφωνία στο Eurogroup είναι ανυπόγραφη και δεν κυρώθηκε από την Βουλή!»
Αυτό δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας το πρωί στην "κοινωνία Ώρα Mega", προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, καλεσμένης επίσης στην ίδια εκπομπή, η οποία του απάντησε:
«Καταλαβαίνετε τι λέτε αυτή την στιγμή, τινάζετε την διαπραγμάτευση στον αέρα. Υπάρχει κρυφό κείμενο στη διαπραγμάτευση με άλλα μέτρα και δεν το παρουσιάζει η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να φέρει την συμφωνία στη Βουλή με υπογραφές», πρόσθεσε.
Ο κ. Μητρόπουλος ωστόσο επέμενε στην καταγγελία του (προκαλώντας ενόχληση και στην κυβέρνηση), υπογραμμίζοντας μάλιστα πως ο ίδιος προήδρευε στη Βουλή και είδε με το μάτια του ότι κείμενο δεν έχει υπογραφές.
«Υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, υπογράφηκε το κοινό ανακοινωθέν. Αν δείτε και τις ανακοινώσεις της Μέρκελ και του Τσίπρα, αναφέρονται στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου κι όχι στην τετράμηνη παράταση», διευκρίνισε και υπογράμμισε, ότι η τετράμηνη παράταση δεν φέρει καμία υπογραφή.
Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη κατέθεσε Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη δανειακή σύμβαση, με την οποία ζητάει να μάθει γιατί δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία στη Βουλή ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους εταίρους. Υποστηρίζει παράλληλα ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος αμφισβήτησε σήμερα δημοσίως τόσο την υπογραφή του κειμένου της επέκτασης της δανειακής σύμβασης για τέσσερις μήνες όσο και το ίδιο το περιεχόμενό της. «Η αμφισβήτηση αυτή, η οποία εκφράζεται και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ερωτηματικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό και υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας εν όψει της προσεχούς διαπραγμάτευσης στο Eurogroup» επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με όσα δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Τα όσα δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλ. Μητρόπουλος για το τι έχει και δεν έχει υπογράψει η κυβέρνηση σε σχέση με την τετράμηνη παράταση του προγράμματος, είναι χαρακτηριστικά της οργανωμένης προσπάθειας πολιτικής εξαπάτησης της κοινής γνώμης στην οποία εξακολουθεί να επιδίδεται η κυβέρνηση ακόμη και μετά την τελετή υποστολής της σημαίας της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που έγινε χθες στο Βερολίνο, μέσα στο κτήριο της Καγκελαρίας.
Ο κ. Μητρόπουλος που αρέσκεται να επικαλείται την ιδιότητα του νομικού δεν μπορεί να παριστάνει τον ανίδεο που δεν ξεχωρίζει την απόφαση του Eurogrpoup της 20ης Φεβρουαρίου η οποία αποτυπώνεται - όπως όλες οι σχετικές αποφάσεις - στο ανακοινωθέν της ημέρας εκείνης, από το νομικό κείμενο της τροποποίησης/ παράτασης της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης που υπέγραψε, χωρίς έγκριση και εξουσιοδότηση της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης.
Αυτό το κείμενο της τροποποίησης/παράτασης της κύριας σύμβασης Χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης η κυβέρνηση έχει επιμελώς προσπαθήσει να μην καταθέσει καν στη Βουλή. Επειδή όμως αυτό έχει ζητηθεί με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, να θυμούνται ότι η προβλεπόμενη στον Κανονισμό της Βουλής προθεσμία εξαντλείται. Θα πιούν λοιπόν το πικρό ποτήρι να διαβάσουν τι υπέγραψαν.
Το κείμενο που υπέγραψαν παραπέμπει στην αρχική σύμβαση και ρητά στο μνημόνιο και την αξιολόγηση της τρόικας καθώς και σε όλο το νομικό καθεστώς της αρχικής σύμβασης.
Επιπλέον όμως στην τελευταία αυτή τροποποίηση / παράταση περιλαμβάνεται και η επιστροφή των 11 δις ευρώ του ΤΧΣ στον αποκλειστικό έλεγχο του EFSF. Αφού το υπέγραψαν και το έκαναν αυτό, οι «σκληροί» διαπραγματευτές παρακαλούν τώρα να τους δώσουν πίσω τα 1,2 δις από τα 11 που τους πήραν, για να καλυφθούν επιτακτικές ταμειακές ανάγκες του δημοσίου.
Αν ο κ. Μητρόπουλος δεν μπορεί να λύσει τις απορίες του ρωτώντας τον κ. Βαρουφάκη, ευχαρίστως να τον βοηθήσουμε να καταλάβει για να λέει λιγότερες ανακρίβειες.

2 σχόλια

  1. Αν δεν σταματήσουν ΑΥΤΗ την αντιπολιτευση ΒΟΡΙΔΗΣ=ΤΣΕΚΟΥΡΑΤ=ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΠΕΝ και ο ΑΔΩΝΙΣ , ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚAI SIA..

    ΘΑ πάνε την ΝΕΑ δημοκρατία στο 3%...

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΜΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ που θα προσλάβει 5.000 ανθρώπους ΠΟΥ εσείς διωξατε ΜΕ κλωτσιές ΠΑΡΑ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ που υπερασπιζονται ΚΛΦΕΤΕΣ ΕΝΕΡΕΓΑ και απατεώνες.... ΚΑΙ Ο ΧΙΩΤΗΣ δεν λεει για τα φαλιριμενα Μ.Μ.Ε , τα δανεια που παιρνουν ΕΤΣΙ ΜΑΓΚΙΑ για την ΝΤΙΤΖΙΑ , για γαι για ...
    ρε οι Γρεμανοι σας καταλαβαν θελουν τους ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ και θα τους ΕΧΟΥΝ και για γιατο τρέμετε ,,ΜΕΤΑ τον ΒΑΡΟΥΒΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ κύριο Σπύρου Σαγιά, ΛΈΝΕ Η ΜΥΣΤΙΚΈσ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ..ΕΊΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ ??.. .Μην τους ΧΑΙΔΕΥΤΑΙ ΆΛΛΟ εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ...

    ντροπη σου κ. Μητροπουλε ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ για της θέσεις που παίρνεις


    ΕΡΝΕΤΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ύσσαξαν οι ύαινες. Από την πείνα.

    Δεν βρίσκουν ψοφίμι να ικανοποιήσουν την πείνα τους. Με τα σάλια τους να τρέχουν, ψάχνουν απεγνωσμένα για «ΧΑΟΣ, ΧΑΟΣ, ΧΑΟΣ», ανήθικους Κατρούγκαλους και έναν ταπεινωμένο Τσίπρα στο Βερολίνο. Δε βρίσκουν τίποτα.

    Χάος δεν υφίσταται, κωλόχαρτα έχουμε, ακόμη κι αν υπάρξει Grexit θα γίνει έτσι ώστε να είναι ενδεικτικό των προθέσεων των αρπακτικών και όχι της αποτυχίας της κυβέρνησης – διότι καμία κυβέρνηση δεν απέτυχε διεκδικώντας την αξιοπρέπεια της χώρας και των πολιτών της –, αν βρεθούν χρήματα θα γίνει με τις δυνατόν λιγότερες υποχωρήσεις, ο Κατρούγκαλος ορθότατα έπραξε απευθυνόμενος στη Δικαιοσύνη παρά το τραγικό του λάθος να σύρεται επί μέρες στα βοθροκάναλα για να πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας και μάλιστα γαλάζιος, ενώ ο Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο, μίλησε και νίκησε.

    Δεν νίκησε με την έννοια ότι έλυσε το αδιέξοδο της λιτότητας και της ύφεσης. Νίκησε επειδή εμφανίστηκε ως αρχηγός μιας χώρας που δεν είναι προτεκτοράτο.

    Δεν προσέφερε δώρα στα πόδια της Μέρκελ, όπως έκανε επανειλημμένα ο Σαμαράς ρεζιλεύοντάς μας παγκοσμίως, αλλά μίλησε για την εγκληματική συμπεριφορά της Siemens επί 10ετίες και την ανάγκη να συνδράμουν οι γερμανικές δικαστικές αρχές ώστε να ανακαλυφθεί το ποσοστό συμμετοχής της στη δημιουργία περιβάλλοντος διαφθοράς, για την αποτυχία τού προγράμματος «διάσωσης» και τα καταστροφικά του αποτελέσματα, για τη διατήρηση των αντίθετων απόψεων, για τα λάθη της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, για προσδιορισμό των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών και των οπτικών τους για την οικονομία και την Ευρώπη, για μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση, για δημοσιονομική προσαρμογή επίσης με απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική δικαιοσύνη, για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές επανορθώσεις όχι ως ζητιανιά αλλά ως μέγα ηθικό θέμα που πρέπει να τελειώσει.

    Αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας τα είπε στο Βερολίνο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Μέρκελ, μπροστά σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου και μέσα σε μόλις 8,5 λεπτά. Ούτε καν 9. Είναι νίκη αυτή, η οποία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι επί 5 χρόνια η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και των Σαμαρά – Βενιζέλου δεν τόλμησαν να αρθρώσουν μία λέξη αξιοπρέπειας, μισό υπονοούμενο διαφωνίας μπροστά στη Μέρκελ. Κι αυτό δεν αντέχεται εύκολα από τις ύαινες με τις βρώμικες μουσούδες, τις βουτηγμένες στο αίμα των θυμάτων της κρίσης. Νεκρών και ζωντανών.

    Κι αυτή η πείνα τους τώρα είναι που τους τρελαίνειiiiiiiiii.

    Που τους αναγκάζει να χάσουν κάθε ίχνος λογικής.

    Να αμολάνε διαρκώς ασυναρτησίες.

    Να κατασκευάζουν λασπουριά και να την πετάνε όπου βρουν.

    Αυτή η πείνα τους είναι τελικά που θα τους οδηγήσει να φάνε τις σάρκες τους.

    Ας αγνοηθούν πάση θυσία οι υστερίες και οι βρωμιές τους.

    Και η κυβέρνηση ας κάνει όσο γρηγορότερα μπορεί για να μας απαλλάξει από τους πρωταγωνιστές της διαπλοκής, της διαφθοράς και των πραγματικών τζαμπατζήδων που βγάζουν κέρδη χρησιμοποιώντας δωρεάν δημόσιες συχνότητες για να μεγεθύνουν τα ουρλιαχτά των κοπαδιών με τις ύαινες.


    ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ..ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΣ ΥΑΙΝΕΣ..

    ντροπη σου κ. Μητροπουλε ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ για της θέσεις που παίρνεις ;;δίπλα από αυτή την πατσαβούρα

    ΕΡΝΕΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση