GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: H Ελλάδα έχει εκνευρίσει τους εταίρους

H Αθήνα έχει ενοχλήσει και έχει εκνευρίσει τους ευρωπαίους εταίρους της με τις μαχητικές διαπραγματευτικές της τακτικές, δήλωσε στους Fin...

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: H Ελλάδα έχει εκνευρίσει τους εταίρους
H Αθήνα έχει ενοχλήσει και έχει εκνευρίσει τους ευρωπαίους εταίρους της με τις μαχητικές διαπραγματευτικές της τακτικές, δήλωσε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ, προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι το ενιαίο νόμισμα θα μπορούσε με ασφάλεια να επιζήσει μετά την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Ο Όβερτβελντ τόνισε ότι η Ευρωζώνη έχει σημαντικές δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να αντέξει μια ελληνική έξοδο προσθέτοντας ότι πιστεύει πως και άλλοι υπουργοί έχουν την ίδια άποψη.
Αναφερόμενος στο Grexit είπε: "Κανείς δεν μιλά γι' αυτό πολύ ανοιχτά αλλά η αίσθησή μου είναι ότι είναι βρίσκεται στο τραπέζι".
Σύμφωνα με τον Όβερτβελντ,  οι υπουργοί Οικονομικών έχουν "ελαφρώς εκνευριστεί" καθώς θεωρούν ότι η Αθήνα κάνει συμφωνίες στις Βρυξέλλες τις οποίες αργότερα αθετεί με συνεντεύξεις στα ελληνικά ΜΜΕ.
Επικαλείται μάλιστα μια συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, όπου πρότεινε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα μπορούσαν να σταματήσουν και ότι δεν θα υπήρχαν νέες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
"Ζούμε στο 2015. Ίσως πριν από 25 χρόνια θα μπορούσε κανείς να αναπτύξει μια επικοινωνιακή στρατηγική, στην οποία η ελληνική ρητορική θα ήταν κάπως διαφορετική από την ευρωπαϊκή στρατηγική, αλλά σήμερα είναι απλά τρελό ακόμα και να σκέφτεσαι κάτι τέτοιο. Αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς" δηλώνει ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών.
Παρότι ο κ. Όβερτβελντ πιστεύει ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν μια αποτυχία, θεωρεί ότι γι' αυτό ευθύνονται οι ελληνικές αρχές και όχι οι πιστώτριες χώρες. Το πρόγραμμα "δούλεψε για την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Αλλά δεν δουλεύει για την Ελλάδα γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν κάνει αυτό που πρέπει να κάνουν. Μην τα ρίχνετε στους θεσμούς. Δεν φταίει το πρόγραμμα, φταίει η εφαρμογή του", επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση