GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Süddeutsche: Η Ελλάδα άργησε να επικοινωνήσει με τη Βέρνη

«Και μετά χτύπησε το τηλέφωνο στη Βέρνη», σημειώνει σε χαρακτηριστικό της τίτλο η Süddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας την καθυστέρηση της Αθήν...

Süddeutsche: Η Ελλάδα άργησε να επικοινωνήσει με τη Βέρνη

«Και μετά χτύπησε το τηλέφωνο στη Βέρνη», σημειώνει σε χαρακτηριστικό της τίτλο η Süddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας την καθυστέρηση της Αθήνας να θέσει σε κίνηση το ζήτημα της φορολόγησης ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελβετία.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα του Μονάχου, «η προσφορά από την Ελβετία είναι ήδη λίγο παλιά. Η Ελβετή υπουργός Οικονομικών Εβελίν Βίντμερ-Σλουπφ είχε προτείνει το Φεβρουάριο του 2014 στον Έλληνα ομόλογό της να αναζητήσει (σ.σ. η Ελβετία) μη φορολογημένα χρήματα Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία, να τα εντοπίσει και να τα εμβάσει στην Αθήνα». Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, για μεγάλο διάστημα δεν συνέβη τίποτα.

«Το μπαλάκι βρίσκεται στην ελληνική πλευρά, είχε δηλώσει εκπρόσωπος του ελβετικού υφυπουργείου Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων πριν από μία εβδομάδα», σημειώνοντας ότι η Αθήνα δεν έδωσε σημεία ζωής. «Ωστόσο, ξαφνικά όλα κινήθηκαν γρήγορα», σχολιάζει η SZ αναφερόμενη στην επανέναρξη των διμερών συνομιλιών και επισημαίνει:

«Τα χρήματα των μη καταβεβλημένων φόρων θα χρησίμευαν πολύ στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αν αναλογιστεί κανείς τις χρηματοδοτικές δυσκολίες της, η Ελλάδα άργησε πολύ να επικοινωνήσει με τη Βέρνη, λένε ορισμένοι επικριτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση