GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Συνελήφθη 31χρονη που ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

Την κατηγορία της απόπειρας παροχής υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει μια γυναίκα από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, η οποία φέρετ...

ΗΠΑ: Συνελήφθη 31χρονη που ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

Την κατηγορία της απόπειρας παροχής υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει μια γυναίκα από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, η οποία φέρεται ότι σχεδίαζε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να ενταχθεί στη τζιχαντιστική οργάνωση, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Κεόνα Τόμας, 31 ετών, που είναι επίσης γνωστή ως Φαταγιάτ Αλ Χιλάφα και "Νεαρή Λιονταρίνα", κατηγορείται ότι προσπάθησε να παράσχει υλική βοήθεια και πόρους, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού της, σε μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Τόμας επικοινώνησε με έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ο οποίος τη ρώτησε αν ήθελε να συμμετάσχει σε μία επιχείρηση, και αυτή απάντησε: "Αυτό θα ήταν υπέροχο... Ό,τι θα μπορούσε να ονειρευτεί ένα κορίτσι".

Η Τόμας φέρεται επίσης να αναζήτησε στο Διαδίκτυο ταξιδιωτικές διαδρομές προς την Τουρκία και να αγόρασε ηλεκτρονική βίζα για τη χώρα, που αποτελεί σημείο μετάβασης τζιχαντιστών από την Ευρώπη προς τη Συρία, ενώ κατόπιν αγόρασε αεροπορικό εισιτήριο για πτήση προς το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση