ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Καταργείται ο κουκουλονόμος για 4 αδικήματα, αλλά όχι για ληστεία

Share it:
Καταργείται ο κουκουλονόμος για 4 αδικήματα, αλλά όχι για ληστεία

Καταργείται πλέον η επαύξηση των ποινών που προέβλεπε ο "κουκουλονόμος" 3772/2009 για τέσσερα αδικήματα που τελούνται με καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του δράστη (διατάραξη της κοινής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη, βαριά σωματική βλάβη και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς), καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αποδέχθηκε τη σχετική τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιρώντας ωστόσο ο ίδιος το αδίκημα της ληστείας.

Όπως είχε διευκρινίσει νωρίτερα ο κ. Παρασκευόπουλος, επιλογή του υπουργείου είναι να διατηρηθεί η επαύξηση της ποινής για τις ληστείες που πραγματοποιούνται με τη χρήση κουκούλας, "για αποτρεπτικούς λόγους".

Σε ό,τι αφορά δεύτερη τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούσε στην κατάργηση της υποχρεωτικής λήψης DNA από υπόπτους για πλημμελήματα ή κακουργήματα που τιμωρούνται με τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκισης, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως διατηρείται το υποχρεωτικό της λήψης DNA στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αποδέχθηκε ωστόσο το αίτημα που διατυπώνεται στην τροπολογία, να διεξάγεται η διαδικασία της λήψης του υλικού σε κρατικό ή πανεπιστημιακό εργαστήριο - και σε περίπτωση που η ανάλυση DNA αποδειχθεί θετική, το πόρισμά της να κοινοποιείται στον ύποπτο.

Η νομοτεχνική αλλαγή που επέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης προβλέπει επίσης ότι για τις περιπτώσεις που η λήψη υλικού DNA θα χρειάζεται να γίνει από απόκρυφα μέρη του σώματος των υπόπτων, η διαδικασία θα τελείται παρόντος εισαγγελικού λειτουργού.

Share it:

Εσωτερική πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση