GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι έγινε τα τελευταία 5 χρόνια

Στα πολλά σημεία που πρέπει να διερευνηθούν γύρω από το πώς έγινε η υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουρ...

Τσίπρας: Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι έγινε τα τελευταία 5 χρόνια

Στα πολλά σημεία που πρέπει να διερευνηθούν γύρω από το πώς έγινε η υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 και στη Σύνοδο των Καννών, τον Νοέμβριο του 2009, τονίζοντας ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις σκοτεινές πτυχές των υποθέσεων αυτών, και ιδιαίτερα στο πώς ανετράπη η κυβέρνηση Παπανδρέου, ποιο ήταν δηλαδή το παρασκήνιο πίσω από την εξέλιξη αυτή.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ρεβανσισμού και ότι σκοπός πρότασης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής δεν είναι “να ποινικοποιήσουμε τις φιλελεύθερες ιδέες”, αλλά να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε την τελευταία πενταετία.

Αναφερόμενος στην “προειδοποίηση” του Αντώνη Σαμαρά ότι θα χρειαστεί εξεταστική επιτροπή για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε την έξοδο από το μνημόνιο προκαλώντας εκλογές, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ετοιμάζει κατηγορητήριο για αυτούς που έσωσαν την Ελλάδα, καθώς και ότι “περιμένει καρτερικά την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση