GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βαρουφάκης ταράζει πάλι τα νερά: Νόμιμο το χρέος, όχι στις εξεταστικές...

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο...

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, χθες Σάββατο.
"Φοβάμαι δυστυχώς ότι υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα η αποτυχία του πολιτικού συστήματος, η αποτυχία της δημοκρατίας και η αποτυχία της δικαιοσύνης να υποκαθίστανται με εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή. Δεν είμαι κοινοβουλευτικός για πολύ καιρό αλλά θα ήθελα αυτό να μη συμβεί τώρα. Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η επιτροπή. Θα έπρεπε να είχε επιληφθεί η δικαιοσύνη εδώ και δεκαετίες.
Αυτό το γνωρίζουν και το ομολογούν και οι ανώτατοι δικαστές μας. Ελπίζω όλοι μαζί να συνασπιστούμε για να ρίξουμε άπλετο φως στην πραγματικότητα, γιατί μόνο το φως μπορεί να διώξει το σκοτάδι της διχόνοιας μεταξύ λαών και εντός λαών", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αίσθηση όμως προκάλεσε και η δήλωσή του ότι ο τρόπος δημιουργίας του ελληνικού χρέους ήταν νόμιμος γιατί έτσι λειτουργούσε η ευρωζώνη με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρέμβει μιλώντας για το νόμιμο και το ηθικό.
"Σύμφωνα με τη Eurostat, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν τίποτε παράνομο από όλα αυτά. Ήταν νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο παραπλανήθηκαν τα κοινοβούλια. Όχι μόνο εδώ. Οπότε τι μπορεί να κάνει αυτή η επιτροπή; Το βασικό που μπορεί να κάνει είναι να φέρει όλα αυτά τα πράγματα στο φως" είπε ο υπουργός Οικονομικών την ώρα που έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο.
"Θα μετέφραζα το σκέλος το πρώτο της εισήγησής σας κ. υπουργέ με τη διαπίστωση ότι ακόμη και το τυχόν νομιμοφανές χρέος δεν είναι πάντως ηθικό", σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση