GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΣΗΕΑ: Με προβλήματα για τους δημοσιογράφους η δίκη της Χρυσής Αυγής

Κενά στη διεξαγωγή της δίκης των μελών της «Χρυσής Αυγής» στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, ως προς τη συνταγματική επιταγή ευρεί...

ΕΣΗΕΑ: Με προβλήματα για τους δημοσιογράφους η δίκη της Χρυσής Αυγής

Κενά στη διεξαγωγή της δίκης των μελών της «Χρυσής Αυγής» στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, ως προς τη συνταγματική επιταγή ευρείας δημόσιας διαδικασίας δίκης γενικού ενδιαφέροντος, διαπίστωσαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και οι πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης, σήμερα στο δικαστήριο, κατά την έναρξη της δίκης.

Συγκεκριμένα, πέρα από τη στενότητα της αίθουσας, με υπερσυνωστισμό κατηγορουμένων, μαρτύρων, δικηγόρων, δημοσιογράφων και κοινού, είναι προβληματικές οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και οι δημοσιογράφοι στερούνται στοιχειωδών μέσων επικοινωνίας, όπως οι τηλεφωνικές συνδέσεις και η χρήση του διαδικτύου (Wi-Fi).

Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Πρόεδρο των Εφετών να επιληφθούν άμεσα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων (αίθουσα και μέσα επικοινωνίας) μέχρι την επανάληψη της δίκης στις 7 Μαΐου, ώστε οι δημοσιογράφοι να ενημερώνουν άμεσα και αποτελεσματικά την κοινή γνώμη.

Καλούν επίσης τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να διευκολύνουν το έργο των δημοσιογράφων και ν’ αποφεύγουν κάθε προπηλακισμό τους, όπως συνέβη σήμερα το πρωί με εργαζόμενο σε ιστοσελίδα μπροστά από τη συγκέντρωση υποστήριξης των χρυσαυγιτών, γιατί φωτογράφιζε τους διαδηλωτές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση