GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σλοβενία: Πράσινο φως για γάμους και υιοθεσίες από ομοφυλόφιλους

Πράσινο φως στα ομόφυλα ζευγάρια τόσο για να παντρευτούν όσο και να αποκτήσουν παιδιά μέσω υιοθεσίας άναψε το κοινοβούλιο της Σλοβενίας...

Σλοβενία: Πράσινο φως για γάμους και υιοθεσίες από ομοφυλόφιλους

Πράσινο φως στα ομόφυλα ζευγάρια τόσο για να παντρευτούν όσο και να αποκτήσουν παιδιά μέσω υιοθεσίας άναψε το κοινοβούλιο της Σλοβενίας. Με 51 ψήφους υπέρ και 28 κατά (και 5 αποχές), η Βουλή είπε «ναι» στο νομοσχέδιο για τους γάμους και το δικαίωμα της υιοθεσίας παιδιών στα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι αντιδράσεις πάντως στο εσωτερικό της χώρας είναι έντονες. Την ώρα της ψηφοφορίας, χιλιάδες συμμετείχαν σε διαδήλωση έξω από το κτίριο της Βουλής καλώντας να πει «όχι» στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και ιδιαίτερα στην υιοθεσία παιδιών.

Μάλιστα, οι πολέμιοι του νέου νόμου συγκεντρώνουν υπογραφές για να διενεργηθεί δημοψήφισμα για το θέμα. Στη Σλοβενία διενεργείται δημοψήφισμα εάν συλλεχθούν 40.000 υπογραφές για κάποιο θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση