GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βαρουφάκης τηλεφώνησε στη Λαγκάρντ και ζήτησε συνάντηση

Άτυπη θα είναι η συζήτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγ...

Ο Βαρουφάκης τηλεφώνησε στη Λαγκάρντ και ζήτησε συνάντηση
Άτυπη θα είναι η συζήτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση τους στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο είναι σαφές ότι η συζήτηση αυτή θα είναι πολύ σημαντική και εντάσσεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της Ελλάδας.
Το παρασκήνιο της συνάντησης είναι "καυτό". Σύμφωνα με το MEGA, ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης τηλεφώνησε στην κ. Λαγκάρντ και της ζήτησε συνάντηση. Και μάλιστα τις ημέρες που η κ. Λαγκάρντ εορτάζει το Πάσχα των Καθολικών. Ωστόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ φαίνεται πως δέχτηκε και μάλιστα με θετική διάθεση το αίτημα του κ. Βαρουφάκη.
Η ατζέντα της συνάντησης του κ. Βαρουφάκη με την κ. Λαγκάρντ θα περιλαμβάνει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και που προβλέπει τόσο μέτρα για την είσπραξη κρατικών εσόδων όσο και την τόνωση της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσει ο κ. Βαρουφάκης θα ζητήσει από την κ. Λαγκάρντ το Ταμείο να μετριάσει τη σκληρή του στάση, με την επιμονή για πιστή εφαρμογή των μέτρων στα δημοσιονομικά. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η κ. Λαγκάρντ έχει συμμεριστεί στο παρελθόν την ανάγκη να πέσει μεγάλο βάρος και στο θέμα της ανάπτυξης στην Ελλάδα και όχι μόνον στις περικοπές.
Το αίτημα για συνάντηση πάντως φαίνεται να συνδέεται και με την απόφαση της Αθήνας να μην ζητήσει έκτακτο Eurogroup αλλά να αναμείνει το προγραμματισμένο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Στις 9 Απριλίου πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα μισό εκατ. στο ΔΝΤ

Στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δόση δανείου ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ. Πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πάντως έχουν ανακοινώσει ότι θεωρούν αξιόπιστη τη δέσμευση του κ. Τσίπρα ότι η δόση θα αποπληρωθεί. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, διαβεβαίωσε πως τα χρήματα για να πληρωθεί η δόση της 9ης Απριλίου υπάρχουν.

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα μέτρα φωτιά

Πάντως, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τα δημοσιεύματα για "μέτρα φωτιά" που περιλαμβάνει η λίστα των μεταρρυθμίσεων. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, "δεν υπάρχουν 5, 6 ή 7 μέτρα φωτιά στο τραπέζι", αλλά διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχουν από ελληνικής πλευράς οι "κόκκινες γραμμές", τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις) και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Δεν μίλησε ο Τσίπρας με το Σουλτς

Ακόμη, οι ίδιες πηγές διέψευσαν τα περί απειλών του Μάρτιν Σουλτς προς τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει συνομιλήσει τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση